Reseptit

Juustoleipäset

Juustoleipäset on herkullinen tapastyylinen tarjottava esimerkiksi uuden vuoden juhliin. Tarjoa lisänä porkkana-pähkinädippiä ja paahdettua chorizoa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Paula Kukkonen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 15 g (1/3 pkt) hiivaa
  • 2 dl lämmintä vettä
  • n. 5 dl pizzajauhoja
  • tuoreita salvianlehtiä
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1/2 tl sormisuolaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 150 g voimakasta juustoraastetta

Valmistusohje

1. Liuota hiiva lämpimään veteen. Alusta jauhot taikinaan ja vaivaa kimmoisaksi taikinaksi. Kohota taikina kaksinkertaiseksi. Kaada taikina leivinpöydälle, vaivaa sitä hetki ja anna levätä liinan alla parikymmentä minuuttia. Laita sillä välin salvianlehdet likoamaan kylmään veteen.

2. Jaa taikina noin 12 palaksi. Kauli palat 10 x 5 cm:n kokoisiksi ohuiksi pohjiksi. Mausta öljy suolalla, pippurilla ja murskatulla valkosipulilla. Sivele pohjat öljyllä, ripottele päälle juustoraaste.

3. Paista leipiä 250-asteisessa uunissa noin 7 minuuttia, lisää päälle kylmässä vedessä lionneet, talouspaperilla kuivatut salvianlehdet. Jatka paistamista vielä noin 5 minuuttia. Tarkista, että leivät ovat pohjasta kypsiä, ennen kuin otat ne uunista pois. Voit tehdä leipäset valmiiksi jo aamulla ja lämmittää 200-asteisessa uunissa ennen tarjoamista.

Tarjoa lisänä porkkana-pähkinädippiä.

X