Reseptit

Juustolla täytetyt broilerin rintafileet ja tomaattikastiketta

Juustolla ja kinkulla täytetty broilerin rintafileet on mehevän maukasta kotiruokaa. Helppo tomaattikastike kruunataan kuohukermalla.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Juustolla täytetyt broilerin rintafileet:

  • 4 isoa broilerinrintafileetä
  • ripaus suola
  • ripaus mustapippuria
  • 2+2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl voita
  • 4 paksua viipaletta voimakasta kermajuustoa (esim. Västerbottens ost)
  • 4 viipaletta palvikinkkua

Tomaattikastike:

  • 2 salottisipulia hienonnettuna
  • 3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 2 prk yrttimaustettua tomaattimurskaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • reilusti mustapippuria
  • 2 rkl Sriracha-chilikastiketta
  • 2 dl kuohukermaa

Valmistusohje

1. Mausta broilerinrintafileet molemmin puolin suolalla ja mustapippurilla.

2. Kuumenna 2 rkl oliiviöljyä ja voi paistinpannulla ja ruskista fileet molemmin puolin. Nosta fileet laakeaan uunivuokaan.

3. Leikkaa fileisiin terävällä veitsellä tasku ja täytä taskut juustolla ja kinkkuviipaleilla. Jätä odottamaan hetkeksi.

4. Kaada samalle paistinpannulle, missä paistoit broilerit, 2 rkl oliiviöljyä.

5. Kuullota sipulit pehmeiksi ja lisää tomaattipyree. Sekoita ja lisää tomaattimurskat sekä mausteet. Kiehauta ja lisää kerma. Kiehauta vielä ja kaada kastike täytettyjen rintafileiden kanssa samaan vuokaan.

6. Paista 220-astiesessa uunissa noin 15 minuuttia.

7. Tarjoile uunikasvisten kera.

X