Reseptit

Juustolla täytetyt ohukaiset

Suolaiset ohukaiset täytetään italialaisittain voimakkailla juustoilla ja pinaatilla.

Teksti:
Katri Schröder

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 6 isoa valmista lettua

Täyte

  • 100 g pinaattia
  • 50 g pinjansiemeniä
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 purkki (250 g) ricotta-juustoa
  • 100 g parmesaania
  • ripaus rouhittua mustapippuria
  • mozzarellaraastetta

Pikatomaattikastike

  • 1 purkki (400 g) tomaattimurskaa
  • 3 rkl hienonnettua basilikaa
  • ripaus sokeria, suolaa ja rouhittua mustapippuria

Lisäksi

  • rucolasalaattia

Valmistusohje

1. Poista pinaatinlehdistä kovat ruotiosat ja huonot lehdet, huuhtele. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla, kunnes ne alkavat tuoksua ja saavat hieman väriä. Siirrä syrjään odottamaan.

2. Kuullota hienonnettuja sipuleita pannulla hetki öljyssä. Lisää joukkoon pinaatinlehdet ja kääntele, kunnes lehdet hieman pehmenevät. Nosta pannu syrjään ja lisää joukkoon pinjansiemenet. Anna seoksen jäähtyä.

3. Notkista kulhossa ricottajuusto raastetun parmesaanin kanssa. Lisää joukkoon jäähtynyt pinaattiseos ja mausta rouhitulla mustapippurilla.

4. Jaa täyte letuille. Kääri rullalle ja nosta uunivuokaan. Ripottele päälle mozzarellaraastetta. Gratinoi kääryleitä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

5. Valuta tomaattimurskaa siivilässä kymmenisen minuuttia. Nosta tomaattimurska kulhoon ja sekoita joukkoon hienonnettu basilika ja mausteet. Tarjoile lettukääröjen kastikkeena. Tarjoa lisänä rucolasalaattia.

X