Reseptit

Juustomakaroni

Ihana pasta syntyy melkein tyhjästä. Juustoinen pasta on lohturuokaa parhaimmillaan.
Teksti: Hanna Gullichsen Kuvat: Pekka Holmström

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 360-400 g pastaa
  • vettä
  • merisuolaa
  • 4 dl maitoa
  • 1 rkl voita
  • 2 kananmunaa
  • 50 g parmesaania ja/tai gruyère-juustoa

Valmistusohje

Tässä juustomakaronin ohje:

Kiehauta suolalla maustettu vesi suuressa kattilassa. Heitä pasta kiehuvaan veteen ja anna kiehua minuutin verran. Kaada suuri osa vedestä pois, pohjalle saa jäädä muutama sentti vettä. Lisää kattilaan maitoa siten, että pasta peittyy.

Hauduta miedolla lämmöllä, kunnes pasta on kypsää. Siivilöi pasta, laita kattilan pohjalle nokare voita ja kaada pasta takaisin. Riko mukaan kaksi kananmunaa. Sekoita huolellisesti pienellä lämmöllä, jotta muna kypsyy. Lisää raastettu juusto, mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa heti.

Tutustu myös tämä reseptin tekijän, Hannan, Safkaa-blogiin

X