20.5.2012

Juustopallot

Teksti: Taina Salovaara

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

20

Arvostelu

Ainekset

300 g cheddarjuustoa
2 rkl ranskankermaa (Hyla tai Into)
2 rkl pehmeää voita (Hyla)
(tilkka sherryä)

Pinnalle

100 g pistaasipähkinän sydämiä

Valmistusohje

1. Paahda pistaasipähkinät kevyesti kuivalla paistinpannulla. Anna jäähtyä ja rouhi pistaasit.

2. Paloittele juusto tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen. Lisää ranskankerma, voi (ja sherry). Pyöräytä seos tahnaksi.

3. Pyörittele tahnasta pieniä juustopalloja ja kierittele ne pähkinärouheessa. Pistä jokaiseen palloon cocktailtikku ja anna juustopallojen jähmettyä jääkaapissa jonkin aikaa.

Vinkki: Pyörittele juustopallot pistaasipähkinärouheen sijaan paahdetuissa pinjansiemenissä, yrttisilpussa tai paahdetussa leipärouheessa. Tarjoa pallojen kanssa retiisejä ja viinirypäleitä.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi