Reseptit

Juustoruudut

Leipätaikinaan voi piilottaa myös auringonkukan- tai kurpitsansiemeniä.

Teksti:
Ruoka.fi
Kuvat:
Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 5 dl vettä
  • 50 g hiivaa
  • 1 rkl vaaleaa siirappia
  • 2 tl hienokiteistä merisuolaa
  • 1 1/2 tl sinappijauhetta
  • 12-14 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 100 g emmentaljuustoraastetta

Voiteluun:

  • maitoa

Pinnalle:

  • 50 g emmentaljuustoraastetta

Valmistusohje

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää joukkoon siirappi, suola, sinappijauhe ja 4 dl vehnäjauhoja hyvin vatkaten.

Lisää joukkoon oliiviöljy, juustoraaste ja loput jauhoista. Alusta pehmeä taikina ja anna sen kohota 30 minuuttia lämpimässä paikassa.

Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja leikkaa taikinan pinta taikinapyörällä tasakokoisiksi ruuduiksi. Anna kohota ilman leivinliinaa 20 minuuttia.

Sivele leivän pinta maidolla ja ripottele päälle juustoraastetta.

Paista 200-asteisessa uunin alatasossa noin 30 minuuttia.

X