Reseptit

Juustosalaatti

Juustosalaatti on hienojen makujen yhdistelmä, jossa kirpeät salaattisikurin lehdet, savujuusto ja makea viikuna täydentävät kukin toisiaan.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Juustosalaatti

  • 125 g Savu-Hilma-juustoa
  • 3 tuoretta viikunaa
  • 4 tuoretta herkkusientä
  • salaattisikurin lehtiä
  • ruohosipulia

Juustosalaatin kastikevaihtoehto 1 eli basilikakastike

  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl pähkinäöljyä
  • 2 rkl valkoista balsamicoa
  • 12 silputtua basilikanlehteä

Juustosalaatin kastikevaihtoe 2, eli kurpitsaöljykastike

  • 4 rkl kurpitsansiemenöljyä
  • 1 rkl viinietikkaa
  • 1 kpl murskattu valkosipulinkynsi
  • 2 rkl paahdettuja kurpitsansiemeniä

Valmistusohje

Juustosalaatti tehdään näin helposti:

1. Kokoa salaatti juuri ennen tarjoamista. Leikkaa juusto kuutioiksi, viipaloi viikunat ja herkkusienet. Silppua ruohosipuli ja irrota salaattisikurin lehdet. Asettele ainekset lautasille, ripottele päälle ruohosipulia.

2. Tee  sitten kastike tai kastikkeet.

3, Kastikevaihtoehto 1 eli basilikakastike tehdään näin:  Sekoita öljyt, balsamico ja silputtu
basilika keskenään. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna maustua jonkin  aikaa.

4, Kastikevaihtoehto 2 eli kurpitsaöljykastike tehdään näin: Paahda ja rouhi kurpitsansiemenet. Sekoita siemenet öljyyn, lisää viinietikka ja valkosipuli. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna makujen tekeytyä jonkin aikaa.

5. Tarjoa juustosalaatti ja valitsemasi kastike erikseen.

Katso myös: Viikuna-päärynä-aurajuustosalaatti

Lue myös Kotiliesi.fi: Vieraita tulossa ja et tiedä mitä tarjota? Tee takuuvarma juustoherkku, jonka valmistus ei voi mennä pieleen

X