Juustosalaatti
Juustosalaatti on hienojen makujen yhdistelmä, jossa kirpeät salaattisikurin lehdet, savujuusto ja makea viikuna täydentävät kukin toisiaan.
Ainekset
Juustosalaatti
- 125 g Savu-Hilma-juustoa
- 3 tuoretta viikunaa
- 4 tuoretta herkkusientä
- salaattisikurin lehtiä
- ruohosipulia
Juustosalaatin kastikevaihtoehto 1 eli basilikakastike
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl pähkinäöljyä
- 2 rkl valkoista balsamicoa
- 12 silputtua basilikanlehteä
Juustosalaatin kastikevaihtoe 2, eli kurpitsaöljykastike
- 4 rkl kurpitsansiemenöljyä
- 1 rkl viinietikkaa
- 1 kpl murskattu valkosipulinkynsi
- 2 rkl paahdettuja kurpitsansiemeniä
Valmistusohje
Juustosalaatti tehdään näin helposti:
1. Kokoa salaatti juuri ennen tarjoamista. Leikkaa juusto kuutioiksi, viipaloi viikunat ja herkkusienet. Silppua ruohosipuli ja irrota salaattisikurin lehdet. Asettele ainekset lautasille, ripottele päälle ruohosipulia.
2. Tee sitten kastike tai kastikkeet.
3, Kastikevaihtoehto 1 eli basilikakastike tehdään näin: Sekoita öljyt, balsamico ja silputtu
basilika keskenään. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna maustua jonkin aikaa.
4, Kastikevaihtoehto 2 eli kurpitsaöljykastike tehdään näin: Paahda ja rouhi kurpitsansiemenet. Sekoita siemenet öljyyn, lisää viinietikka ja valkosipuli. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna makujen tekeytyä jonkin aikaa.
5. Tarjoa juustosalaatti ja valitsemasi kastike erikseen.
Katso myös: Viikuna-päärynä-aurajuustosalaatti
Lue myös Kotiliesi.fi: Vieraita tulossa ja et tiedä mitä tarjota? Tee takuuvarma juustoherkku, jonka valmistus ei voi mennä pieleen
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous