Reseptit

Juustoskonssit

Lämmin leipä kuuluu suloiseen kesäaamuun. Skonssit ovat valmiita parissakymmenessä minuutissa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Lämpimät juustoskonssit ja kuohkea munakokkeli – täydellinen aamun aloitus

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Juustoskonssit

  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl sämpylä- tai grahamjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 rkl sokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 dl maitoa tai vettä
  • 1 dl juustoraastetta
  • 1/2 dl öljyä tai sulatettua margariinia

Valmistusohje

 

Juustoskonssit leivotaan helposti näin:

1. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää joukkoon juustoraaste, maito ja rasva. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi, älä vaivaa.

2. Muotoile taikinasta leivinpaperin päällä neljä leipää. Pistele leivät haarukalla ja paista 225 asteen lämmössä noin 15 minuuttia. Tarjoa juustoskonssit vastapaistettuina.

Vinkki: Ihana aamiainen syntyy vastapaistetuista juustoskonsseista ja hetkessä valmiista munakokkelista.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin leivot herkulliset juustosämpylät

X