Reseptit

Jyväinen kurpitsasalaatti

Paahtaminen tiivistää kurpitsan ja muiden kasvisten maun herkulliseksi. Salaatin pohjana on viljavan makuisia ateriajyviä ja koristeena babypinaatin lehtiä. Halutessasi voit lisätä salaatin pinnalle myös siemeniä.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Niclas Mäkelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kurpitsasalaatti:

  • 1/2 myskikurpitsa
  • 1/2 pkt (150 g) varsiparsakaalia
  • 1-2 sipulia
  • 2 dl ateriajyviä (kaura- tai neljän viljan-)
  • 50 g babypinaattia

Kastike:

  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1 rkl balsamicoa
  • 1 rkl vaahterasiirappia
  • 1 tl timjamia tai rosmariinia
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria

Valmistusohje

1. Valmista ensin mausteöljy sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.

2. Kuori ja lohko kurpitsa. Kuori sipulit ja leikkaa lohkoiksi. Laita kurpitsalohkot uunivuokaan ja sivele ne hyvin kastikkeella. Paahda kurpitsaa 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

3. Lisää parsakaalit ja sipulit vuokaan, lusikoi päälle kastiketta ja jatka kypsennystä noin 15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat paahtuneet napakan kypsiksi.

4. Keitä ateriajyvät kasvisten paahtuessa. Valuta ja kaada jyvät salaattikulhon pohjalle. Lisää päälle paahdetut kasvikset ja pinaatinlehdet. Tarjoa salaatti jäljelle jääneen kastikkeen kanssa.

X