Reseptit

Jyväinen kurpitsasalaatti

12.1.2020 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Niclas Mäkelä

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos
Paahtaminen tiivistää kurpitsan ja muiden kasvisten maun herkulliseksi. Salaatin pohjana on viljavan makuisia ateriajyviä ja koristeena babypinaatin lehtiä. Halutessasi voit lisätä salaatin pinnalle myös siemeniä.

Ainekset

Kurpitsasalaatti:

1/2 myskikurpitsa
1/2 pkt (150 g) varsiparsakaalia
1-2 sipulia
2 dl ateriajyviä (kaura- tai neljän viljan-)
50 g babypinaattia

Kastike:

3 rkl oliiviöljyä
1/2 sitruunan mehu
1 rkl balsamicoa
1 rkl vaahterasiirappia
1 tl timjamia tai rosmariinia
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria

Valmistusohje

1. Valmista ensin mausteöljy sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.

2. Kuori ja lohko kurpitsa. Kuori sipulit ja leikkaa lohkoiksi. Laita kurpitsalohkot uunivuokaan ja sivele ne hyvin kastikkeella. Paahda kurpitsaa 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

3. Lisää parsakaalit ja sipulit vuokaan, lusikoi päälle kastiketta ja jatka kypsennystä noin 15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat paahtuneet napakan kypsiksi.

4. Keitä ateriajyvät kasvisten paahtuessa. Valuta ja kaada jyvät salaattikulhon pohjalle. Lisää päälle paahdetut kasvikset ja pinaatinlehdet. Tarjoa salaatti jäljelle jääneen kastikkeen kanssa.

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme