Reseptit

Jyväjemmarin syyspata

Jyväjemmarin syyspadassa maistuvat auringonkukansiemenet yhdessä kasvisten ja jauhelihan kanssa. Juuri sopiva ruoka syysiltoihin.

Teksti:
Raija Hentman

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 0.5 ps parsakeittoa
  • 1 dl kuivattua hapankaalia
  • 0.5 dl kuivattua keittojuuressekoitusta
  • 1 dl kuivattua jauhelihaa
  • 0.5 dl 7-viljan sekoitusta
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1/2 maustemitallinen kuminaa
  • 2 rkl persilijaa
  • 0.5 dl paahdettuja auringonkukan siemeniä
  • 6 dl vettä

Valmistusohje

Paahda auringonkukansiemenet teflonpannulla jo kotona ruokia pakatessasi tai osta valmiiksi paahdettuja.

Kaada kattilaan vesi, keittojauhe, liotetut kuivatuotteet (myös 7- viljan sekoitus) sekä mausteet. Kuori ja hienonna valkosipulin kynnet keitoksen poristessa ja sekoita joukkoon. Lisää auringonkukansiemenet, kun jyvät ovat kypsyneet – ja ruoka on valmista.

X