Reseptit

Jyväsorsa

Teksti: Maarit Cederberg

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 kynitty sorsa

täytteeseen:

  • 50 g voita tai 4 rkl oliiviöljyä
  • 0.5 tl suolaa
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 rosmariininoksa
  • 0.5 tl mustapippuria
  • 0.5 dl ohran, vehnän tai speltin jyviä
  • 1 palsternakka
  • 2 porkkanaa
  • 1 sipuli

valeluun:

  • 1 pieni pullo (2 dl) punaviiniä
  • 4 dl vettä
  • 2 rkl hunajaa
  • noin 0,5 tl suolaa

Valmistusohje

Hiero linnun vatsaonteloon voi tai öljy, suola ja mausteet. Huuhdo jyvät.

Suikaloi kuoritut juurekset ja sipuli. Täytä lintu jyväjuuresseoksella. Lintu on hyvä ummistaa langalla tai puisilla tikuilla.

Aseta lintu öljyttyyn pataan, paahda 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia tai avotulella niin, että lintu ruskistuu kauttaaltaan. Lisää pataan nesteet ja peitä pata kannella.

Anna hautua reilu tunti eli kunnes liha irtoaa luista. Valele lintua paistumisen aikana. Irrota langat tai tikut.

Nuotio-oloissa pataa kannattaa hauduttaa joko hiilloksella tai maltillisesti ruokitulla tulella

X