Reseptit

Kaali-fetasalaatti ja siementahna

Tässä salaattiateriassa yhdistyvät rouskuva kaalisalaatti ja auringonkukansiemenistä pyöräytetty tahna. Kaalin voi tarvittaessa mehevöittää kaulimella painelemalla tai upottamalla suikaleet hetkeksi kiehuvan kuumaan veteen.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Niclas Mäkelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kaali-fetasalaatti:

  • 250 g valkokaalia
  • 250 g punakaalia
  • 1 granaattiomena
  • 100 g fetajuustoa tai raejuustoa

Siementahna:

  • 1 1/2 dl auringonkukansiemeniä
  • 1 porkkana
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1/2 dl silputtuja aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 1/2 ruukku basilikaa
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 2 rkl öljyä
  • 1/4 tl suolaa

Valmistusohje

1. Leikkaa kaalit ohuiksi suikaleiksi. Kaalista tulee mehevää, kun painelet suikaleita kaulimella leikkuulaudan päällä.

2. Halkaise granaattiomena. Koputtele siemenet kuoresta kulhoon puukauhalla. Kaada mehu kaalisuikaleiden joukkoon. Yhdistä kaali, granaattiomenan siemenet ja murustettu feta salaattikulhossa.

3. Paahda auringonkukansiemeniä kuivalla paistinpannulla välillä sekoitellen, kunnes ne paahtuvat kevyesti. Anna jäähtyä. Kuori ja paloittele porkkana. Laita porkkana, siemenet, aurinkokuivatut tomaatit ja basilikanlehdet tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen. Lisää sitruunamehu, öljy ja suola. Pyöräytä ainekset tahnaksi. Ohenna tahna tarvittaessa vedellä.

4. Tarjoa kaalisalaatti siementahnan ja leivän kanssa.

X