Reseptit

Kaali-fetasalaatti ja siementahna

11.1.2020 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Niclas Mäkelä

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos
Tässä salaattiateriassa yhdistyvät rouskuva kaalisalaatti ja auringonkukansiemenistä pyöräytetty tahna. Kaalin voi tarvittaessa mehevöittää kaulimella painelemalla tai upottamalla suikaleet hetkeksi kiehuvan kuumaan veteen.

Ainekset

Kaali-fetasalaatti:

250 g valkokaalia
250 g punakaalia
1 granaattiomena
100 g fetajuustoa tai raejuustoa

Siementahna:

1 1/2 dl auringonkukansiemeniä
1 porkkana
1 valkosipulinkynsi
1/2 dl silputtuja aurinkokuivattuja tomaatteja
1/2 ruukku basilikaa
1/2 sitruunan mehu
2 rkl öljyä
1/4 tl suolaa

Valmistusohje

1. Leikkaa kaalit ohuiksi suikaleiksi. Kaalista tulee mehevää, kun painelet suikaleita kaulimella leikkuulaudan päällä.

2. Halkaise granaattiomena. Koputtele siemenet kuoresta kulhoon puukauhalla. Kaada mehu kaalisuikaleiden joukkoon. Yhdistä kaali, granaattiomenan siemenet ja murustettu feta salaattikulhossa.

3. Paahda auringonkukansiemeniä kuivalla paistinpannulla välillä sekoitellen, kunnes ne paahtuvat kevyesti. Anna jäähtyä. Kuori ja paloittele porkkana. Laita porkkana, siemenet, aurinkokuivatut tomaatit ja basilikanlehdet tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen. Lisää sitruunamehu, öljy ja suola. Pyöräytä ainekset tahnaksi. Ohenna tahna tarvittaessa vedellä.

4. Tarjoa kaalisalaatti siementahnan ja leivän kanssa.

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme