21.3.2017

Kaali-fetasalaatti

Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Pekka Holmström

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kulhollisessa kaali-fetasalaattia on C-vitamiinia neljälle hengelle koko päivän tarpeeksi.

Ainekset

100 g lehtikaalia
300 g punakaalia
2 appelsiinia
150 g fetaa

Kastike

2 avokadoa
1/2-1 sitruunan mehu
1/2 dl cashewpähkinöitä
(tilkka vettä)
suolaa
mustapippuria

Valmistusohje

1. Poista lehtikaalista karkeat ruodit, ryöppää lehdet nopeasti kiehuvassa vedessä. Jäähdytä lehdet kylmässä vedessä ja leikkaa suikaleiksi. Ruukkulehtikaalia ei tarvitse ruotia ja ryöpätä.

2. Suikaloi punakaali. Kuori appelsiinit ja leikkaa renkaiksi. Murenna feta.

3. Tee kastike: Jauha cashewpähkinät monitoimikoneessa hienoksi. Lisää avokadot ja sitruunamehu, pyöräytä sileäksi. Ohenna kastike tarvittaessa tilkalla vettä, mausta suolalla ja pippurilla.

4. Sekoita salaattiainekset keskenään kulhossa. Sekoita kastike joukkoon tai tarjoa halutessasi erikseen.

Tankkaa vitamiineja myös näistä salaateista:

raikas kasvissalaatti

Raikas kasvissalaatti

vihreä voimasalaatti ja broileria

Vihreä voimasalaatti ja broileria

Värikäs lehtikaalisalaatti

Värikäs lehtikaalisalaatti

Kotiliesi.fi: Hedelmäinen lehtikaalisalaatti

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi