Kaali-kurpitsapiirakka ja puolukkashotti
Tässä piirakkaohjeessa ei käytetä juustoa, vaan täyte valmistetaan mehevistä kasviksista ja siemenistä. Puolukkashotti huuhtelee lopuksi paletin.
Ainekset
Kaali-kurpitsapiirakan pohja:
- 150 g margariinia (rasvaa 60 %)
- 2 dl perunamuusia tai perunasosejauhoa
- 4 dl ruisjauhoja
- 200 g maitorahkaa (0,4 % rasvaa)
- 2 1/2 rkl Kylmää vettä
- 1 tl suolaa
täyte:
- 200 g keräkaalia
- 200 g kurpitsaa
- 1 kpl keltasipuli
- 2 tl rypsiöljyä
- 1 tl currya
- 2 tl kuminansiemeniä
- 2 tl juustokuminaa
- 1 tl hunajaa
- 25 g kurpitsansiemeniä
- 1 1/2 tl suolaa
- 1 dl vettä
- 1 kpl kananmuna
Puolukkashotti:
- 100 g puolukoita
- 1 kpl omena
- 1 dl puolukkamehua
Valmistusohje
Kaali-kurpitsapiirakka leivotaan näin:
1. Nypi sormin kylmä rasva, perunasose, ruisjauhot sekä suola ryynimäiseksi seokseksi. Lisää rahka sekä kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
2. Painele taikina jauhotetuin käsin piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle sekä reunoille ja esipaista pohjaa 12 minuutin ajan 210-asteisessa uunissa.
3. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi ja raasta kuorittu kurpitsa karkealla terällä. Kuullota kaalia öljyssä miedolla lämmöllä kaikessa rauhassa, kunnes se pehmenee.
4. Lisää lopuksi kurpitsaraaste sekä kaikki mausteet sekaan. Kaada vesi joukkoon ja hauduta vielä n. 10 minuuttia.
5. Sekoita kananmunan rakenne rikki ja sekoita se seoksen joukkoon. Kaada kaali-kurpitsaseos piirakkapohjan päälle ja lisää pinnalle kurpitsansiemenet. Kypsennä piirakkaa 200-asteisessa uunissa 30 minuutin ajan.
6. Tee puolukkashotti. Sekoita ainekset tehosekoittimessa tasaiseksi. Tarjoile kaali-kurpitsapiirakka puolukkashotin kanssa.
Ohje: Alex Nurmi
Katso myös: Suolaisen kurpitsapiirakan ohje
Lue myös Kotiliesi.fi: Tunnetko kurpitsat? Tutustu eri lajikkeisiin ja ota talteen herkulliset reseptit
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous