Reseptit

Kaali-pekonisalaatti

Lämmin ja ravitseva vihreä kaal-pekonisalaatti saa makuparikseen paahdettuja, rouskuvia pähkinöitä.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kaali-pekonsisalaatti

  • 200 g lehtikaalia
  • 300 g ruusukaalia
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 tl hunajaa
  • 1/4 tl suolaa
  • 1 pkt pekonia
  • 50 g parmesaanijuustoa
  • 50 g manteleita rouhittuna

Kastike

  • 2 rkl vadelma-punaviinietikkaa
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 1 salottisipuli hienonnettuna
  • 1/4 tl sokeria
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Valmistusohje

Kaali-pekonisalaatti tehdään helposti näin:

1. Suikaloi lehtikaali ja viipaloi tai puolita ruusukaalit. Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista kaaleja pari minuuttia, ei enempää. Mausta hunajalla ja suolalla.

2. Paista pekoniviipaleet rapeiksi paistinpannulla ja rouhi ne.

3. Raasta parmesaani tai ota siitä lastuja kuorimaveitsellä.

4. Vispilöi kaikki kastikkeen ainekset hyvin sekaisin.

5. Jaa kaaliseos lautasille, lisää päälle rapea pekoni, rouhitut mantelit ja parmesaanilastut. Viimeistele kaali-pekonisalaatti  kastikkeella.

Katso myös: Kaali-porocaesar

Katso myös Kotiliesi.fi: Kaalisalaatti on kaikkea muuta kuin tylsä raaste – kurkkaa Kotilieden parhaat reseptit

X