Kaali-pekonisalaatti
Lämmin ja ravitseva vihreä kaal-pekonisalaatti saa makuparikseen paahdettuja, rouskuvia pähkinöitä.
Ainekset
Kaali-pekonsisalaatti
- 200 g lehtikaalia
- 300 g ruusukaalia
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 tl hunajaa
- 1/4 tl suolaa
- 1 pkt pekonia
- 50 g parmesaanijuustoa
- 50 g manteleita rouhittuna
Kastike
- 2 rkl vadelma-punaviinietikkaa
- 4 rkl oliiviöljyä
- 1 salottisipuli hienonnettuna
- 1/4 tl sokeria
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
Valmistusohje
Kaali-pekonisalaatti tehdään helposti näin:
1. Suikaloi lehtikaali ja viipaloi tai puolita ruusukaalit. Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista kaaleja pari minuuttia, ei enempää. Mausta hunajalla ja suolalla.
2. Paista pekoniviipaleet rapeiksi paistinpannulla ja rouhi ne.
3. Raasta parmesaani tai ota siitä lastuja kuorimaveitsellä.
4. Vispilöi kaikki kastikkeen ainekset hyvin sekaisin.
5. Jaa kaaliseos lautasille, lisää päälle rapea pekoni, rouhitut mantelit ja parmesaanilastut. Viimeistele kaali-pekonisalaatti kastikkeella.
Katso myös: Kaali-porocaesar
Katso myös Kotiliesi.fi: Kaalisalaatti on kaikkea muuta kuin tylsä raaste – kurkkaa Kotilieden parhaat reseptit
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous