Reseptit

Kaali-porocaesar

Kaali-porocaesar on syksyinen muunnos klassisesta suosikkisalaatista.

Teksti:
Anna.fi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

14

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 150 g pehmeäkeräisen valkokaalin ulkolehtiä tai savojinkaalia
  • 1 ruukku roomansalaattia

Kastike

  • 1 ruukku villirucolaa
  • veitsenkärjellinen murskattua valkosipulia
  • 3 rkl mustaleimaista emmentalraastetta
  • 3 rkl auringonkukansiemeniä
  • ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 3 rkl turkkilaista jogurttia

Lisäksi

  • 1 pkt (150 g) kylmäsavupororouhetta
  • mustaleimaista emmentaljuustoa lastuina

Valmistusohje

1. Revi kaalin- ja salaatinlehdet tarjoilukulhoon ja nostele sekaisin.

2. Aja teholeikkurilla rucolanlehdet karkeaksi silpuksi. Lisää murskattu valkosipuli ja auringonkukansiemenet. Aja karkeaksi. Lisää mausteet ja öljy ja aja tasaiseksi. Lisää jogurtti lusikalla joukkoon.

3. Valuta kastike kaaliseoksen joukkoon ja kääntele ainekset sekaisin.

4. Jaa salaattiseos tarjoilulautasille, ripottele joukkoon kylmäsavuporoa ja vuole päälle emmentaljuustosta ohuita lastuja.

X