Reseptit

Kaali-possupata

4.4.2014 Teksti:

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

800 g Atrian viljaporsaan uunilihaa*
voita
1/2 suomalainen Rainbow kaali*
2 sipulia
2 valkosipulin kynttä
2 suomalaista porkkanaa
2 dl kuivattuja suomalaisia suppilovahveroita
3 dl Ingman kuohukermaa*
Järvikylän tuoretta suomalaista timjamia*
suolaa ja pippuria

Valmistusohje

Kypsennä suolattu ja pippuroitu porsaan uuniliha ylikypsäksi uunissa. Nosta lämpötila ensin 250 asteeseen ja anna lihan pinnan ruskistua. Jatka sitten kypsentämistä 125 asteessa pari tuntia. Riivi liha pienemmiksi paloiksi ja hävitä luu sekä nahka.

Liota kuivattuja sieniä vedessä vähintään 15 minuuttia. Pilko kaali, sipulit ja porkkanat reilun kokoisiksi paloiksi. Paista kasvikset voissa ruskeiksi, lisää loppuvaiheessa myös sienet. Kippaa kasvikset pataan, lisää lihat ja kaada päälle kerma. Sekoita ja mausta reilulla tuoreella timjamilla sekä suolalla ja pippurilla. Kypsennä pataa uunissa 200 asteessa noin puoli tuntia. Tarjoile lämpimänä! 

Tähdellä merkityt tuotteet ovat Hyvää Suomesta -tuotteita.”

Nautiskellen-blogi

Äänestä reseptiä!