kaalicurry
Reseptit

Kaalicurry

Kaalicurry on nopea arjen pelastusruoka. Voit käyttää tähän myös muita kaaleja, kuten lehtikaalia tai mustakaalia.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kaalicurry

  • 400 g keräkaalia
  • 400 g ruusukaalia
  • 500 g kiinteitä perunoita
  • 1 tlk (400 ml) kookosmaitoa
  • 2 dl vettä
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Currytahna

  • 2 punaista chilipalkoa hienonnettuna (siemenet poistettuna)
  • 3 valkosipulinkynttä viipaloituna
  • 1 sitruunaruoho hienonnettuna
  • 1 salottisipuli hienonnettuna
  • 2 cm:n pala inkivääriä raastettuna
  • 1 limetin raastettu kuori ja puristettu mehu
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria

Valmistusohje

Kaalicurry tehdään helposti näin:

1. Valmista ensin currytahna. Mittaa kaikki ainekset korkeaan kapeaan kannuun tai purkkiin. Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Currytahna säilyy hienosti jääkaapissa tiiviissä purkissa. Huom! Voit myös käyttää valmista punaista currytahnaa.

2. Hienonna keräkaali ja lohko ruusukaalit. Kuori ja paloittele perunat.

3. Kuumenna kattilassa öljy ja lisää 2-3 rkl currytahna. Kuullota tahnaa niin, että maut heräävät.

4. Lisää kaalit ja perunat ja pyöräytä niitä muutaman kerran kattilassa.

5. Lisää kookosmaito ja vettä niin, että kasvikset juuri ja juuri peittyvät. Anna kiehua miedolla lämmöllä 20-30 minuuttia.

6. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla sekä mustapippurilla.

7. Nauti kaalicurry sellaisenaan tai riisin kera.

Katso myös: Intialainen lohicurry

Katso myös Kotiliesi.fi: Intialainen curry syntyy niin kanasta kuin kasviksistakin – kolme herkullista reseptiä

X