Reseptit

Kaalinlehtiin kääritty lohi

Tässä kaalikääryleet ihan uudella twistillä. Kääräise kaalinlehden sisään lohta, punasipulia sekä tuoreita yrttejä ja nosta grilliin kypsymään.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 - 8 suurta varhais- tai kiinankaalinlehteä
  • vettä
  • mineraalisuolaa
  • 1 punasipuli
  • 4 palaa lohifileetä
  • yhden sitruunan mehu
  • meri- tai mineraalisuolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • tuoreita yrttejä

Valmistusohje

Kiehauta kaalinlehdet miedosti mineraalisuolalla maustetussa vedessä. Kuivaa lehdet ja poista niistä paksut lehtiruodit. Levitä lehdet alustalle. Jos lehdet ovat repaleisia, käytä useampia lehtiä. Lohi pysyy mehevänä, kun se grillataan kaalinlehtiin käärittynä.

Kuori ja hienonna tai suikaloi punasipuli. Pane kaalinlehden päälle pala lohifileetä. Mausta lohipalat sitruunamehulla sekä maun mukaan meri- tai mineraalisuolalla ja mustapippurilla. Levitä päällepunasipuli ja hienonnettuja yrttejä.

Kääri maustetut kalapalat kaalinlehtien sisään. Voit sitoa paketit märällä narulla. Grillaa paketteja keskinkertaisella lämmöllä noin 20 minuuttia. Kalapalan paksuus ja grillin kuumuus vaikuttavat kypsymisaikaan.

Käännä paketit 1–2 kertaa kypsentämisen aikana. Tarjoa perunasalaatin kanssa.

X