738037-KAALIPATA.jpg
Reseptit

Kaalipata

Mausta kaalipata paprikajauheella, mineraalisuolalla, mustapippurilla ja meiramilla.
Teksti: Elisa Johansson

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 170g pkt pekonia, kevytkinkku-tai kalkkunasuikaleita
  • 400 g porsaanlihaa
  • 2 sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 kg keräkaalia
  • 3 porkkanaa
  • pala mukulaselleriä
  • 2 paprikaa
  • 1 chili
  • 1 rkl paprikajauhetta
  • 1 tl mineraalisuolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • 1 rkl kuivattua meiramia
  • 3 dl lihalientä

Valmistusohje

  1. Leikkaa pekoni saksilla tai terävällä veitsellä suikaleiksi. Leikkaa liha pieniksi kuutioiksi.
  2. Hienonna sipulit ja niiden varret. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja paloittele porkkanat sekä mukulaselleri. Jos käytät lehtisellerinvarsia, suikaloi ne. Halkaise paprikat sekä chili ja poista niistä siemenet. Suikaloi paprikan- ja chilinpuolikkaat.
  3. Ruskista pekoni padassa. Lisää lihapalat ja kinkkusuikaleet vähitellen ja ruskista ne pekonista irronneessa rasvassa lihan omassa rasvassa joka puolelta kauniin värisiksi. Lisää sipulit ja valkosipulinkynnet lihapalojen joukkoon hetkeksi kuullottumaan. Mausta paprikajauheella, mineraalisuolalla, mustapippurilla ja meiramilla.
  4. Lisää kaali, porkkanat, selleri, paprikat sekä chili ja kaada joukkoon lihaliemi. Hauduta miedolla lämmöllä silloin tällöin sekoittaen noin 45 minuuttia.

LISÄKSI: Lasillinen rasvatonta maitoa tai piimää

X