
Kaalipestoa ja pastaa
Kurttukaali eli savojinkaali on miedon pähkinäinen. Kurttukaali sopii myös tutun peston raaka-aineeksi.
Pyöräytä pähkinäisestä kurttukaalista pestokastike ja sekoita pastan joukkoon.
Ainekset
- noin 300 g pennepastaa
Pestokastike
- 500 g kurttukaalia
- 50 g pinjansiemeniä
- 2 valkosipulinkynttä
- 100 g pecorinojuustoa
- 1.5 dl hyvää oliiviöljyä
- suolaa
- rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
1. Irrota kaalista uloimmat vihreät osat ja leikkaa paksuhko keskiruoto pois. Ryöppää lehtiä kiehuvassa vedessä noin 30 sekuntia ja nosta valumaan pyyhkeen päälle.
2. Hienonna pinjansiemenet tehosekoittimessa. Lisää kaalinlehdet, murskatut valkosipulinkynnet ja juustoraaste. Lisää öljy ja mausta suolalla ja pippurilla. Lisää tarvittaessa öljyä, jotta saat juoksevan kastikkeen.
3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan al denteksi. Kaada pesto valutetun pastan joukkoon.
4. Tarjoile runsaan pecorinoraasteen ja tuoreen maalaisleivän kera.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous