Reseptit

Kaalipestoa ja pastaa

Kurttukaali eli savojinkaali on miedon pähkinäinen. Kurttukaali sopii myös tutun peston raaka-aineeksi.

Teksti:
Katri Schröder

Pyöräytä pähkinäisestä kurttukaalista pestokastike ja sekoita pastan joukkoon.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • noin 300 g pennepastaa

Pestokastike

  • 500 g kurttukaalia
  • 50 g pinjansiemeniä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 100 g pecorinojuustoa
  • 1.5 dl hyvää oliiviöljyä
  • suolaa
  • rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

1. Irrota kaalista uloimmat vihreät osat ja leikkaa paksuhko keskiruoto pois. Ryöppää lehtiä kiehuvassa vedessä noin 30 sekuntia ja nosta valumaan pyyhkeen päälle.

2. Hienonna pinjansiemenet tehosekoittimessa. Lisää kaalinlehdet, murskatut valkosipulinkynnet ja juustoraaste. Lisää öljy ja mausta suolalla ja pippurilla. Lisää tarvittaessa öljyä, jotta saat juoksevan kastikkeen.

3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan al denteksi. Kaada pesto valutetun pastan joukkoon.

4. Tarjoile runsaan pecorinoraasteen ja tuoreen maalaisleivän kera.

X