Reseptit

Kaalipiirakat

Kaali on edullinen satokauden ruoka-aine.

Teksti:
Elisa Johansson

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Taikina:

  • 3 dl vettä
  • 25 g hiivaa
  • 1.5 tl suolaa
  • 0.5 rkl siirappia
  • 7-8 dl hiivaleipäjauhoja
  • 0.5 dl öljyä

täyte:

  • 1 kg keräkaalia
  • noin 25 g margariininokareita
  • 0.5 dl vettä
  • 2 rkl siirappia
  • suolaa

voiteluun:

  • 1 muna

Valmistusohje

  1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää muut ainekset ja sekoita pehmeä taikina. Alusta kunnes taikina irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Anna kohota vedottomassa paikassa leivinliinalla peitettynä.
  2. Silppua kaali. Sulata kattilassa nokare margariinia ja tilkka vettä. Hauduta kaali pehmeäksi. Lisää mausteet ja anna täytteen jäähtyä. Jos kaalista tulee paljon nestettä, kaada kaali siivilään ja valuta.
  3. Jaa taikina 16 osaan. Pyöräytä taikinapalat pallosiksi ja kauli pyöreiksi piirakkapohjiksi. Lusikoi kaalitäytettä taikinapohjille, ummista piirakat ja leikkaa reuna siistiksi taikinapyörällä.
  4. Voitele piirakat munalla ja paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Peitä piirakat pyyhkeellä ja tarjoa kuumina.

LISÄKSI: Lasillinen rasvatonta maitoa tai piimää

X