Kaalipiirakat
Kaali on edullinen satokauden ruoka-aine.
Ainekset
Taikina:
- 3 dl vettä
- 25 g hiivaa
- 1.5 tl suolaa
- 0.5 rkl siirappia
- 7-8 dl hiivaleipäjauhoja
- 0.5 dl öljyä
täyte:
- 1 kg keräkaalia
- noin 25 g margariininokareita
- 0.5 dl vettä
- 2 rkl siirappia
- suolaa
voiteluun:
- 1 muna
Valmistusohje
- Murenna hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää muut ainekset ja sekoita pehmeä taikina. Alusta kunnes taikina irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Anna kohota vedottomassa paikassa leivinliinalla peitettynä.
- Silppua kaali. Sulata kattilassa nokare margariinia ja tilkka vettä. Hauduta kaali pehmeäksi. Lisää mausteet ja anna täytteen jäähtyä. Jos kaalista tulee paljon nestettä, kaada kaali siivilään ja valuta.
- Jaa taikina 16 osaan. Pyöräytä taikinapalat pallosiksi ja kauli pyöreiksi piirakkapohjiksi. Lusikoi kaalitäytettä taikinapohjille, ummista piirakat ja leikkaa reuna siistiksi taikinapyörällä.
- Voitele piirakat munalla ja paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Peitä piirakat pyyhkeellä ja tarjoa kuumina.
LISÄKSI: Lasillinen rasvatonta maitoa tai piimää
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous