Reseptit

Kaalisalaatti vietnamilaisittain

InkIväärI, limetti ja chili tuovat makua vietnamilaiseen suussa rouskuvaan kaalisalaattiin.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kaalisalaatti vietnamilaisittain

  • 2 porkkanaa
  • 300 g retikkaa
  • 300 g valkokaalia
  • 2 rkl hienonnettua minttua
  • 3 rkl suolapähkinöitä

Kastike

  • 1 limetin mehu
  • 1 rkl kalakastiketta
  • 2 rkl makeaa chilikastiketta
  • 1 tl raastettua inkivääriä

Valmistusohje

Vietnamilainen kaalisalaatti valmistuu näin helposti:

1. Kuori porkkanat ja retikka. Leikkaa kasvikset ohuen ohuiksi tikuiksi. Vedä kaalista juustohöylällä ohuita suikaleita. Voit myös ajaa kaikki kasvikset ohuiksi suikaleiksi monitoimikoneen leikkuuterällä.

2. Lisää kasvisten joukkoon hienonnettu minttu ja karkeaksi rouhitut suolapähkinät. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja valuta salaatin joukkoon.

3. Kääntele maut sekaisin ja anna maustua hetken aikaa ennen tarjoamista. Tarjoa vietnamilainen kaalislaatti esimerkiksi korealaisittain grillatun lihan tai paahdetun kalan lisukkeena.

Katso myös Kotiliesi.fi: Vietnamilainen kanasalaatti syntyy näin

X