Kaalisalaatti vietnamilaisittain
InkIväärI, limetti ja chili tuovat makua vietnamilaiseen suussa rouskuvaan kaalisalaattiin.
Ainekset
Kaalisalaatti vietnamilaisittain
- 2 porkkanaa
- 300 g retikkaa
- 300 g valkokaalia
- 2 rkl hienonnettua minttua
- 3 rkl suolapähkinöitä
Kastike
- 1 limetin mehu
- 1 rkl kalakastiketta
- 2 rkl makeaa chilikastiketta
- 1 tl raastettua inkivääriä
Valmistusohje
Vietnamilainen kaalisalaatti valmistuu näin helposti:
1. Kuori porkkanat ja retikka. Leikkaa kasvikset ohuen ohuiksi tikuiksi. Vedä kaalista juustohöylällä ohuita suikaleita. Voit myös ajaa kaikki kasvikset ohuiksi suikaleiksi monitoimikoneen leikkuuterällä.
2. Lisää kasvisten joukkoon hienonnettu minttu ja karkeaksi rouhitut suolapähkinät. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja valuta salaatin joukkoon.
3. Kääntele maut sekaisin ja anna maustua hetken aikaa ennen tarjoamista. Tarjoa vietnamilainen kaalislaatti esimerkiksi korealaisittain grillatun lihan tai paahdetun kalan lisukkeena.
Katso myös Kotiliesi.fi: Vietnamilainen kanasalaatti syntyy näin
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous