Reseptit

Kaalisalaatti vietnamilaisittain

Teksti: Anna.fi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 porkkanaa
  • 300 g retikkaa
  • 300 g valkokaalia
  • 2 rkl hienonnettua minttua
  • 3 rkl suolapähkinöitä

Kastike

  • 1 limetin mehu
  • 1 rkl kalakastiketta
  • 2 rkl makeaa chilikastiketta
  • 1 tl raastettua inkivääriä

Valmistusohje

1. Kuori porkkanat ja retikka. Leikkaa kasvikset ohuen ohuiksi tikuiksi. Vedä kaalista juustohöylällä ohuita suikaleita. Voit myös ajaa kaikki kasvikset ohuiksi suikaleiksi monitoimikoneen leikkuuterällä.

2. Lisää kasvisten joukkoon hienonnettu minttu ja karkeaksi rouhitut suolapähkinät. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja valuta salaatin joukkoon.

3. Kääntele maut sekaisin ja anna maustua hetken aikaa ennen tarjoamista. Ruokaisana lisänä voit tarjoilla grillattua lihaa tai paahdettua kalaa.

X