Reseptit

Kaaliwingsit

Suosittujen kanansiipien vegeversio valmistuu kukka- tai parsakaalista. Mausteiset ja makoisiksi paahdetut kaalinkukinnot saavat lisäpotkua chilidipistä.

Teksti:
Matleena Lahti
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Tästä ei vegemättö parane! Kun teet chilidipin kasvipohjaisesta ranskankermasta, taipuvat kaaliwingsit sekä gluteenittomaan että vegaaniseen ruokavalioon.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kaaliwingsit:

  • 1 kg parsa- tai kukkakaalia
  • 1 1/2 dl vettä
  • 1 1/2 dl kikhernejauhoja
  • 2 rkl seesamiöljyä
  • 2 rkl Sriracha-chilikastiketta
  • 1-2 rkl hunajaa
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • 1/2 tl suolaa

Chilidippi:

  • 200 g laktoositonta ranskankermaa
  • 1 dl korianteria hienonnettuna
  • 2 rkl Sriracha-chilikastiketta
  • 1/4 tl suolaa
  • (1/2 punainen chili)

Valmistusohje

1. Paloittele kaali nupuiksi.

2. Sekoita veteen kikhernejauho, öljy ja mausteet. Anna turvota hetki.

3. Upota kaalit taikinaan ja nosta ne leivinpaperoidulle uunipellille.

4. Paista wingsejä 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

X