Mainos Reseptit

Kääpiölinnan köökissä: Kreikkalaishenkiset Friggs riisikakut

10.2.2016 Teksti: Kääpiölinnan köökissä Kuvat: Kääpiölinnan köökissä

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Riisikakku saa kreikkalaisia makuja tomaatista, fetasta ja basilikasta.

Ainekset

Friggs riisikakkuja Hampunsiemen & Mustapippuri tai Chiansiemen & Merisuola

Päälle

100 g aurinkokuivattu tomaatti -tuorejuustoa
1 dl vispikermaa
2 tomaattia
1 salottisipuli
muutama lehti tuoretta basilikaa
mustapippuria
ripaus suolaa halutessa

Koristeeksi:

muutama kuutio salaattijuustoa tai fetaa
miniluumutomaatteja
basilikaa

Valmistusohje

1. Hienonna salottisipuli. Halkaise tomaatit, poista siemenet esim. pikkulusikalla ja leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi. Hienonna muutama basilikanlehti.

2. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää tuorejuusto ja vatkaa nopeasti tasaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon tomaatit, sipulit ja basilika. Mausta maun mukaan mustapippurilla ja halutessasi ripauksella suolaa.

3. Levitä seos riisikakuille, murustele pinnalle salaattijuusto- tai fetakuutio ja koristele basilikalla sekä miniluumutomaatilla.

4. Halutessasi voit koota välipalan myös lasiin. Murustele pohjalle riisikakkua, levitä päälle tomaattitahnaa. Tee toinen kerros samoin. Viimeistele annos juustomurulla, miniluumutomaatilla sekä basilikalla.

5. Tarjoa heti.

Kääpiölinnan köökissä –blogi osallistuu Friggsin ja Ruoka.fi:n Tuunaa riisikakku upeaksi välipalaksi –kilpailuun.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *