Mainos Reseptit

Kääpiölinnan köökissä: Päärynäkeikauskakku

2.12.2015 Teksti: Kääpiölinnan köökissä

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

200 g voita
2 dl tummaa muscovadosokeria
3 kananmunaa
3.5 dl vehnäjauhoja
0.5 dl tummaa kaakaojauhetta
1.5 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl maitoa

vuokaan:

2 päärynää
2 rkl ruokokidesokeria

tarjoiluun:

vaniljajäätelöä
muscovadosiirappia

Valmistusohje

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja muscovadosokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen välillä vatkaten. Sekoita keskenään vehnäjauho, kaakaojauhe, leivinjauhe sekä vaniljasokeri. Lisää kuiva-aineseos ja maito taikinaan. Sekoita lastalla tasaiseksi taikinaksi.

Vuoraa irtopohjavuoan (halk. 24cm) pohja leivinpaperilla. Ripottele leivinpaperin päälle 2 ruokalusikallista ruokokidesokeria. Kuori päärynät ja leikkaa ne pitkittäin neljään osaan. Lado päärynät vuokaan leikkauspinta alaspäin.

Kaada taikina vuokaan. Kypsennä kakkua 175 asteisessa uunissa noin 40-45 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja kumoa kakku tarjoilualustalle.

Kakku maistuu erinomaiselta myös mutakakkuversiona. Kypsennä kakkua silloin noin 25-30 minuuttia.

Tarjoa vaniljajäätelön sekä  muscovadosiirapin kera.

Kääpiölinnan köökissä -blogi osallistuu Dansukkerin ja Ruoka.fi:n Vuoden makein herkku -blogihaasteeseen.