Mainos 28.8.2016

Kääpiölinnan köökissä: Tuhti chili-suklaakakku nutellatäytteellä ja mausteisilla pähkinöillä

Teksti: Kääpiölinnan köökissä Kuvat: Kääpiölinnan köökissä

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Vaativa

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

Pohja:

200 g voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta
1 1/2 tl leivinjauhetta
1/2-2 tl Urtekram chilihiutaleita
1 tl vaniljasokeria
1 dl kermaa
50 g tummaa suklaata rouhittuna

Täyte:

2 1/2-3 dl vispikermaa (osan kermasta voi korvata maustamattomalla tuorejuustolla)
2 dl nutellaa
3-4 rkl vaniljakreemijauhetta

Suklaaganache:

75 g tummaa suklaata
75 g vispikermaa
pikku nokare voita

Mausteiset pähkinät:

1 dl cashew-pähkinöitä
1/2 dl fariinisokeria
vajaa 1/2 tl Urtekram kurkumaa
Urtekram chilihiutaleita
pari Urtekram kokonaista kardemummaa (tai pikku ripaus rouhittua)
1/2 rkl vettä

Valmistusohje

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen samalla vatkaten. Sekoita jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe, chilihiutaleet ja vaniljasokeri keskenään ja lisää seos kulhoon. Lisää myös kerma ja rouhittu suklaa. Nostele taikina varovasti sekaisin. Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan (halk. 18cm) ja kypsennä 175 asteisen uunin alatasolla n. 40-50 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Suklaakakussa ei haittaa, vaikka pohja jääkin kosteaksi ja aavistuksen raa’aksi. Anna pohjan jäähtyä hetki ja kumoa vuoasta. Anna jäähtyä kunnolla ennen täyttämistä.

Vatkaa täytteen kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää nutella ja vaniljakreemijauhe ja vatkaa paksuksi vaahdoksi. Täyte on melko löysää. Jos haluat jämäkämmän täytteen, voit korvata osan kermasta maustamattomalla tuorejuustolla. Lisää se kerman joukkoon samaan aikaan nutellan kanssa. Nosta täyte hetkeksi jääkaappiin.

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Pese pohjan paistamiseen käytetyn vuoan reuna ja nosta se kakkupahville tai suoraan tarjoiluastiaan. Kokoa kakku renkaan sisään. Nosta alimmainen levy vuokaan ja levitä tai pursota puolet täytteestä päälle. Nosta päälle kakkulevy ja levitä päälle loput täytteestä. Nosta kansilevy päälle. Peitä kakku kelmulla ja anna tekeytyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään.

Valmista pähkinät. Laita pähkinät, sokeri ja mausteet kuivalle pannulle ja kuumenna samalla sekoitellen, kunnes sokeri on sulanut. Jos käytät kokonaisia kardemummia, poista kuoret ja käytä siemenet. Levitä pähkinät leivinpaperin päälle irti toisistaan ja anna jäähtyä.

Valmista suklaaganache. Rouhi suklaa pieneksi rouheeksi ja laita kulhoon. Metallikulho tuntuu toimivan parhaiten. Kuumenna kerma kuumaksi, mutta älä anna sen kiehahtaa. Kaada kerma suklaan päälle, anna seistä puolisen minuuttia. Lisää pieni nokare voita ja sekoita rauhallisesti, kunnes suklaa on sulanut ja ganache on sileää. Anna ganachen jäähtyä hetki.

Kaada ganache kakun päälle varoen, aloittaen kakun keskeltä ja levitä varovasti kakun reunoja kohti. Koristele maustetuilla pähkinöillä.

Huom! Koska tuhti suklaapohja on jämäkkää ja täyte pehmeää, käytä leikkaamiseen terävää veistä!

Kääpiölinnan köökissä -blogi osallistuu Ruoka.fi:n ja Urtekramin maustehaasteeseen.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi