kahden aineksen suklaamousse
Reseptit

Kahden aineksen suklaamousse

Kahden aineksen suklaamousse syntyy helposti kahdesta raaka-aineesta Suklaamoussen koristeluun voi käyttää erilaisia makeisia. Esimerkiksi salmiakkirouhe ja lakupalat sopivat loistavasti suklaan makupariksi.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Kristiina Kurronen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kahden aineksen suklaamousse:

  • 1 tlk (2 1/2 dl) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  • 200 g taloussuklaata

Koristeeksi:

  • nameja tai sokerikoristeita

Valmistusohje

Kahden aineksen suklaamousse valmistuu näin.

Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi sähkövatkaimella. Paloittele suklaa mikronkestävään kulhoon. Kuumenna suklaata puolella teholla 30 sekuntia. Sekoita ja jatka kuumennusta 10–20 sekuntia kerrallaan välillä sekoittaen, kunnes suklaa on kokonaan sulanut.

Lisää sula suklaa vaniljavaahdon joukkoon ja vatkaa samalla sähkövatkaimella.

Lusikoi kahden aineksen suklaamousse annoskulhoihin tai esimerkiksi pieniin kahvikuppeihin. Anna moussen jähmettyä hetki jääkaapissa ennen koristelua.

Katso myös: Raakasuklaamousse

Katso myös Kotiliesi.fi: Suklaa-mokkabrûlée

 

X