Kahden herneen shakshuka
Shakshukassa ei ole muuta vaikeaa kuin nimi. Lähi-idän tomaattinen kananmunapannu saa uutta puhtia kotimaisesta hernerouheesta.
Ainekset
Kahden herneen shakshuka:
- 1 sipuli
- 2-3 valkosipulinkynttä
- 1 prk (380 g/230 g) kikherneitä
- 2 dl (150 g) hernerouhetta
- 2 rkl öljyä
- 2 prk (à 500 g) tomaattimurskaa
- 2 tl suolaa
- 2 tl sokeria
- 1 tl juustokuminaa eli jeeraa
- 1/2 tl savupaprikajauhetta
- mustapippuria myllystä
- (vettä)
- 2 rkl sitruunan tai limetin mehua
- 6 kananmunaa
- 2 dl herneenversoja
- (tuoretta korianteria)
Valmistusohje
1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Valuta ja huuhtele kikherneet.
2. Kuumenna öljy ja kuullota siinä kuoritut ja hienonnetut sipulit sekä herneet.
3. Lisää joukkoon tomaattimurska ja mausteet. Anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia.
4. Lisää vettä tarpeen mukaan ja lisämausta lopuksi sitrusmehulla.
5. Tee ruokaan kuopat ja riko niihin munat. Anna hautua sekoittamatta kannen alla 5–10 minuuttia, kunnes valkuaiset ovat hyytyneet. Koristele herneenversoilla.
Kommentit
Oli helppo valmistaa ja maistui jopa perheen pienemmille 🙂
Kommentit
Oli helppo valmistaa ja maistui jopa perheen pienemmille 🙂
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous