Reseptit

Kahden herneen shakshuka

4.3.2019 Teksti: Matleena Lahti Kuvat: Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Shakshukassa ei ole muuta vaikeaa kuin nimi. Lähi-idän tomaattinen kananmunapannu saa uutta puhtia kotimaisesta hernerouheesta.

Ainekset

Kahden herneen shakshuka:

1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
1 prk (380 g/230 g) kikherneitä
2 dl (150 g) hernerouhetta
2 rkl öljyä
2 prk (à 500 g) tomaattimurskaa
2 tl suolaa
2 tl sokeria
1 tl juustokuminaa eli jeeraa
1/2 tl savupaprikajauhetta
mustapippuria myllystä
(vettä)
2 rkl sitruunan tai limetin mehua
6 kananmunaa
2 dl herneenversoja
(tuoretta korianteria)

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Valuta ja huuhtele kikherneet.

2. Kuumenna öljy ja kuullota siinä kuoritut ja hienonnetut sipulit sekä herneet.

3. Lisää joukkoon tomaattimurska ja mausteet. Anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia.

4. Lisää vettä tarpeen mukaan ja lisämausta lopuksi sitrusmehulla.

5. Tee ruokaan kuopat ja riko niihin munat. Anna hautua sekoittamatta kannen alla 5–10 minuuttia, kunnes valkuaiset ovat hyytyneet. Koristele herneenversoilla.