Reseptit

Kahden herneen shakshuka

Shakshukassa ei ole muuta vaikeaa kuin nimi. Lähi-idän tomaattinen kananmunapannu saa uutta puhtia kotimaisesta hernerouheesta.

Teksti:
Matleena Lahti
Kuvat:
Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kahden herneen shakshuka:

  • 1 sipuli
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • 1 prk (380 g/230 g) kikherneitä
  • 2 dl (150 g) hernerouhetta
  • 2 rkl öljyä
  • 2 prk (à 500 g) tomaattimurskaa
  • 2 tl suolaa
  • 2 tl sokeria
  • 1 tl juustokuminaa eli jeeraa
  • 1/2 tl savupaprikajauhetta
  • mustapippuria myllystä
  • (vettä)
  • 2 rkl sitruunan tai limetin mehua
  • 6 kananmunaa
  • 2 dl herneenversoja
  • (tuoretta korianteria)

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Valuta ja huuhtele kikherneet.

2. Kuumenna öljy ja kuullota siinä kuoritut ja hienonnetut sipulit sekä herneet.

3. Lisää joukkoon tomaattimurska ja mausteet. Anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia.

4. Lisää vettä tarpeen mukaan ja lisämausta lopuksi sitrusmehulla.

5. Tee ruokaan kuopat ja riko niihin munat. Anna hautua sekoittamatta kannen alla 5–10 minuuttia, kunnes valkuaiset ovat hyytyneet. Koristele herneenversoilla.

X