Reseptit

Kahden kalan carpaccio

17.11.2014 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Ari Heinonen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

250 g tuoretta lohta ohuina viipaleina
250 g tuoretta siikaa ohuina viipaleina
0.5 dl oliiviöljyä
2 rkl limetin mehua
ripaus suolaa
ripaus sokeria
tuoretta mustapippuria
punabasilikaa
(parmesaanilastuja)

Valmistusohje

Herkullisen kalacarpaccion salaisuus on raikas ja ehdottoman tuore kala. Tarjoa kahden kalan carpacciota vaikka jouluaterian alkupalana.

1. Levitä kalaviipaleet neljälle laa­kealle lautaselle tai isolle vadille ohueksi tasaiseksi kerrokseksi.

2. Sekoita oliiviöljyn jouk­koon limetin mehu ja maus­ta kevyesti suolalla, sokerilla ja mustapippurilla.

3. Sivele kalaviipaleet kastikkeel­la ja koristele annokset punabasi­likan lehdillä.

4. Voit halutessasi viimeistellä an­noksen parmesaanilastuilla. Tar­joile heti.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *