Reseptit

Kahden kalan carpaccio

Kahden kalan carpaccio sopii erityisen hyvin alkupalaksi joulun herkutteluun. Tässä reseptissä carpaccio syntyy lohesta ja siikasta.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Ari Heinonen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 250 g tuoretta lohta ohuina viipaleina
  • 250 g tuoretta siikaa ohuina viipaleina
  • 0.5 dl oliiviöljyä
  • 2 rkl limetin mehua
  • ripaus suolaa
  • ripaus sokeria
  • tuoretta mustapippuria
  • punabasilikaa
  • (parmesaanilastuja)

Valmistusohje

Herkullisen kalacarpaccion salaisuus on raikas ja ehdottoman tuore kala. Tarjoa kahden kalan carpacciota vaikka jouluaterian alkupalana.

1. Levitä kalaviipaleet neljälle laa­kealle lautaselle tai isolle vadille ohueksi tasaiseksi kerrokseksi.

2. Sekoita oliiviöljyn jouk­koon limetin mehu ja maus­ta kevyesti suolalla, sokerilla ja mustapippurilla.

3. Sivele kalaviipaleet kastikkeel­la ja koristele annokset punabasi­likan lehdillä.

4. Voit halutessasi viimeistellä an­noksen parmesaanilastuilla. Tar­joile heti.

X