2.5.2012

Kahden kalan mureke

Teksti: Maarit Cederberg

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

Vaalea kalamureke:

400 g perattua ja fileoitua haukea
1 muna
1.5 tl suolaa
1 dl tillisilppua
1 tl rakuunaa
puolikkaan sitruunan mehu
hiukan valko- ja mustapippuria
2 dl kuohukermaa

Punainen kalamureke:

400 g perattua ja fileoitua lohta tai nieriää
1 kananmuna
1.5 tl paprikajauhetta
1 punasipuli silputtuna
0.5 tl maustepippuria
2 dl kuohukermaa

kastike:

lientä
sitruunaa
Maizenan vaaleaa kastikesuurusta
(voita)

Valmistusohje

Tarvitset 1,5 litran vetoisen suorakaiteen muotoisen vuoan.

Kytke uuni 175-asteiseksi. Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka kelmulla tai voidellulla voipaperilla tiiviiksi. Varaa vuoan alle vesihauteena toimiva uunipelti ja täytä pelti puoliksi kuumalla vedellä.

Nopeimmin mureketaikinat syntyvät monitoimikoneessa,jolloin mittaat kunkin murekkeen aineet sekoittimeen ja pyöräytät tasaiseksi, ensin vaalea mureke ja sitten punainen mureke. Valmiin murekkeen voit kumota suoraan paistovuokaan.

Levitä toinen murekeseos vuokaan varovaisesti. Jos teet mureketta mökkioloissa, jauha kalat lihamyllyllä tai yksinkertaisesti silppua veitsellä hakkelukseksi mausteiden ja sipulien kanssa. Koostumus jää hiukan karkeammaksi, muttei se makua muuta.

Nosta vuoka vesihauteeseen ja kypsennä noin 50 minuuttia. Ota vesihauteesta ja anna jäähtyä.

Kumoa jäähtynyt mureke vuoasta tarjoiluastiaan ja virkistä sitruunalla sekä tillillä.

Oikotie: Kypsennä ruoka voidellussa lasivuoassa ilman kelmua. Näin kypsennettyä mureketta ei tarvitse kumota.

Sitruunakastike:

Valuta tai lusikoi vuokaan kertynyt liemi talteen ja siivilöi kattilaan. Kirpeytä sitruunalla ja suurusta ripoteltavalla vaalealla Maizena-kastikejauheella. Lopuksi voit kiillottaa kastikkeen voinokareella. Tarjoa kastike kuumana kylmän murekkeen kanssa.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi