Reseptit

Kahdet pikkuleivät yhdestä taikinasta

2.6.2016 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Pekka Holmström/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

20

Arvostelu

Pikkuleivät ovat taas muodissa. Leivo ne etukäteen, säilytä tiiviissä rasiassa ja viimeistele juhlapäivänä. Pyöreät pikkuleivät on tehty samasta taikinasta ja täytetty eri tavoin.

Ainekset

200 g leivontamargariinia tai pehmeää voita
11/2 dl erikoishienoa sokeria
1 huoneenlämpöinen keltuainen
4 1/2 dl (karkeita) vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
sitruunapikkuleipiin: 1/2 pussia (eli 30 g) sitruunankuoriraastetta (Dr.Oetker)

Täyte 1

2 rkl sitruunatahnaa (lemon curd)
2 rkl tuorejuustoa
1/2 pussia (30 g) sitruunankuoriraastetta

Täyte 2

1/2 dl tomusokeria
50 g pehmeää rasvaa
1 huoneenlämpöinen keltuainen
1–2 tl pikakahvijauhetta
1 rkl vettä

Koristeeksi

tomusokeria
sulatettua suklaata

Valmistusohje

Jos teet vain yhdenlaisia pikkuleipiä, kaksinkertaista täytteen määrä.

1. Vaahdota rasva ja sokeri. Vatkaa joukkoon keltuainen. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne taikinaan nopeasti sekoittaen. Jaa taikina kahteen osaan, lisää toiseen osaan sitruunankuoriraaste. Kääri taikinat kelmuun ja anna olla kylmässä vähintään 1 tunti.

2. Kauli taikinat jauhoja apuna käyttäen noin 2 mm:n paksuisiksi levyiksi. Painele taikinalevyistä pikkuleipämuotilla tai pienellä lasilla pikkuleipiä. Nosta pikkuleivät leivinpaperilla päällystetylle pellille. Jätä pikkuleipien väliin reilusti leviämistilaa. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 7–8 minuuttia.

3. Täytä pikkuleivät jäähtyneinä vasta tarjoilupäivänä: sitruunankuorella maustettuihin pikkuleipiin sopii täyte 1, toisiin täyte 2. Sekoita sitruunatäytteen ainekset keskenään. Vatkaa mokkatäytettä varten tomusokeri ja rasva keskenään, lisää keltuainen ja veteen liuotettu kahvi. Koristele täytetyt pikkuleivät halutessasi tomusokerilla tai sulatetulla suklaalla.

Lisää ihania pikkuleipiä: 

858667-hilloneliot.jpg

Hilloneliöt

858605-suklaakarpalowhoopiet.jpg

Suklaa-karpalowhoopiet

918290-lusikkaleivat.jpg

Lusikkaleivät

Kotiliesi.fi: Muropikkuleivät

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *