Mainos Reseptit

Kahvia & Kasvisruokaa: Kookoksinen porkkanakakku

19.5.2015 Teksti: Kahvia & Kasvisruokaa Kuvat: Kahvia & Kasvisruokaa

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

Kakkupohja

6,5 dl Urtekramin yleisleivontamix jauhoja
3 dl hienojakoisia kookoshiutaleita
2 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
6 rkl pellavansiemeniä + 2dl vettä
2,5dl soijamaitoa
1 rkl omenaviinietikkaa
2.5 dl oliiviöljyä
1 rkl aitovaniljaa
5 porkkanaa
225 g ananasmurskaa valutettuna
2,5- 3 dl raakaruokosokeria
1 dl kookossokeria
1 tl kanelia
1/4 tl inkivääriä
1/4 tl muskottipähkinää
1/2 tl kardemummaa
1/2 tl suolaa

Kuorrute

2 tlk kookosmaitoa, esim. Pirkka
1 prk tofutti maustamatonta tuorejuustoa
2 tl aitovaniljaa
ripaus suolaa
agavea tai siirappia

Täyte

400 g lakkoja tai muita marjoja/hedelmiä

koristeeksi

kookoslastuja paahdettuna
lisää myös mantelirouhetta halutessasi

Valmistusohje

Kahvia & Kasvisruokaa -blogi osallistuu Urtekramin ja Ruoka.fi:n Paras gluteeniton leivonnainen -kilpailuun.

Sekoita pellavansiemenet veteen ja siirrä jääkaappiin.

Yhdistä jauhot, kookoshiutaleet, sooda ja leivinjauhe keskenään ja sekoita joukkoon mausteet.

Kuori ja raasta porkkana hienoksi. Voit tehdä tämän käsin tai tehosekoittimessa. Lisää joukkoon ananasmurska ja sokerit. Sekoita huolella.

Ota geeliytyneet pellavansiemenet ja lusikoi ne tehosekoittimeen. Anna pyöriä, kunnes seoksesta tulee ilmava ja tasainen. Lusikoi sivuun ja kaada tehosekoittimeeseen soijamaito, omenvaiinietikka, vanilja ja öljy. Sekoita tasaiseksi. Näin saat myös loput pellavasiemengeelistä mukaan.

Lisää kuiviin aineksiin soijamaito-öljyseos sekä pellavasiemengeeli. Sekoita joukkoon myös porkkana ja ananas. Sekoita taikina tasaiseksi.

Kaada leivinpaperilla vuoratulle syvälle uunipellille. Paista 45-50min 175 asteessa.

Anna jäähtyä noin tunnin ajan, peitä kelmulla ja siirrä jääkaappiin. Täytä seuraavana päivänä.

Seuraavaan päivään odottaminen mehevöittää rakenteen ja tekee käsittelystä helppoa.

Ota kookoslastut ja paahda niitä pannulla, jotta ne saavat kauniin värin. Siirrä sivuun jäähtymään.

Ota jääkaappikylmät kookosmaitotölkit ja lusikoi niistä päälle kertynyt kookoskerma. Vatkaa muutaman minuutin ajan kovalla teholla, ja siirrä pariksi minuutiksi pakkaseen.

Lusikoi tofutti kulhoon ja lisää siihen vanilja ja ripaus suolaa. Vatkaa pehmeäksi. Lisää joukkoon kookoskerma ja agavea tai siirappia makusi mukaan. Vatkaa sekaisin ja siirrä jääkaappiin. Anna olla jääkaapissa ainakin tunnin ajan ennen kakun kuorruttamista.

Kokoaminen: Halkaise kakku joko kahtia, jolloin saat kaksi suorakulmaista palaa tai neljään osaan. Näin saat korkeamman neliön muotoisen kakun. Kuvassa oleva kakku on tehty tällä tavalla. Siisti kakun reunat ja tasaile niitä tarvittaessa, jotta palat ovat samankokoisia.

Aseta tarjoilualustalle lomittain 4 leivinpaperipalaa, jotta ne on helppo vetää pois kakun alta lopuksi.

Aseta ensimmäinen pohja tarjoilualustalle, leivinpaperien päälle. Lusikoi lakat ja kuorrutetta väliin ja nosta seuraava pohja päälle. Toista tämä. Lopuksi levitä kuorrute tasaisesti kaikkialle.

Poista leivinpaperit pohjan alta.

Siirrä kakku jääkaappiin ja koristele ennen tarjoilua kookoslastuilla.

Nauti!

Äänestä paras gluteeniton leivonnainen ja voita!