Mainos Reseptit

Kaikki äitini reseptit: Raparperi-galette

19.5.2015 Teksti: Kaikki äitini reseptit Kuvat: Kaikki äitini reseptit

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

pohja

100 g kylmää voita kuutioituna
2,5 dl Urtekram yleisleivontamix
1,5 dl Urtekram Tumma leivontamix
2 rkl ruokosokeria
1/4 tl suolaa
2 dl kermaviiliä

Täyte

½ l raparperia kuorittuna ja pilkottuna
1 dl ruokosokeria
1 tl jauhettua inkivääriä
2 rkl perunajauhoja

Valmistusohje

Kaikki äitini reseptit -blogi osallistuu Urtekramin ja Ruoka.fi:n Paras gluteeniton leivonnainen -kilpailuun.

Laita uuni kuumenemaan 200 °C. Nypi kulhossa voi, jauhot, sokeri ja suola murumaiseksi seokseksi. Lisää kermaviili ja sekoita pehmeäksi, tarttuvaksi taikinapalloksi.

Laita taikinapallo leivinpaperin päälle uunipellille ja painele/ kauli se ympyränmuotoiseksi, läpimitaltaan n. 30cm piirakanpohjaksi. Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään ja kumoa pohjan päälle. Nostele ja taittele reunat varoen, pohjalla olevaa leivinpaperia apuna käyttäen, piirakan reunoille. Jos reunat murtuvat, kostea taikina on helppo muotoilla uudelleen ehjäksi.

Paista n. 40–50 min uunin keskitasolla. Tarjoile hiukan jäähtyneenä kermavaahdon, vaniljakastikkeen, jäätelön tai ranskankerman kanssa. Koristele pinta ennen tarjoamista tomusokerilla.

Äänestä paras gluteeniton leivonnainen ja voita!