Mainos Reseptit

Kaikki äitini reseptit: Silakka-rusinatapas

30.10.2015 Teksti: Kaikki äitini reseptit

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

10

Arvostelu

Ainekset

1 rkl öljyä
1 fenkoli
2 valkosipulinkynttä
2 dl Sun-Maid luomurusinoita
0.5 dl omenaviinietikkaa
1 tl suolaa
2 dl pinjansiemeniä
400 g silakkafileitä
vehnäjauhoja leivittämiseen (n. 3dl)
suolaa
mustapippuria
öljyä paistamiseen
1 dl silputtua lehtipersiljaa

Valmistusohje

Poista fenkolista uloimmat lehdet ja kova kanta. Siivuta se sitten mahdollisimman ohueksi. Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuumenna öljy ja pehmittele miedolla lämmöllä fenkolinsiivuja yhdessä valkosipulin kanssa.  Lisää rusinat, omenaviinietikka ja suola, jatka hauduttamista vielä 5 min.

Sillä aikaa paahda pinjansiemenet kuumalla pannulla.

Suolaa ja pippuroi silakkafileet ja kääntele ne vehnäjauhoissa. Paista öljyssä paistinpannulla molemmin puolin kypsäksi.

Yhdistä pinjansiemenet ja rusina-fenkoliseos.

Nostele silakat tarjoiluvadille vierekkäin ja nostele rusina-fenkoli-pinjansiemenseosta lusikallinen kunkin silakan päälle. Viimeistele lehtipersiljalla.

Kaikki äitini reseptit -blogi  osallistuu Sun-Maidin ja Ruoka.fi:n 100 tapaa käyttää rusinaa–kilpailuun.

Äänestä paras rusinaresepti