Mainos Reseptit

Kaikuja Karjalasta: Rustiikkinen puolukkapiiras kinuskikastikkeen kera

2.12.2015 Teksti: Kaikuja Karjalasta Kuvat: Kaikuja Karjalasta

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

pohja:

2 kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl Dansukker Tummaa Muscovado ruokosokeria
2 dl vispikermaa
1 dl voisulaa
2 tl leivinjauhetta
4 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta

täyte:

4 dl puolukoita
2 tl kardemummaa
1 dl sokeria
1 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
50 g voita
50 g valkosuklaata

Kinuski:

1 dl fariinisokeria
1 dl kuohukermaa

Valmistusohje

Vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi huonenlämpöiset kananmunat ja sokerit. Lisää kerma, voisula ja jauhoseos sekä leivinjauhe. Kääntele varovasti tasaiseksi. Kaada taikina piirasvuokaan. Ripottele puolukat pohjan päälle tasaisesti. Nypi keskenään kardemumma, sokeri, jauhoseos sekä voi murumaiseksi. Ripottele vielä muruseos piirakan päälle. Paista 200 asteessa puolisen tuntia tai kunnes kypsä. Anna jäähtyä.

Piirakan jäähtyessä keitä kinuski. Laita fariisisokeri sekä keram kattilaan. Kiehauta koko ajan sekoitellen. Anna keittyä hiljalleen edelleen sekoitellen, kunnes kinuski on paksuuntunut. Tähän menee 15 -20 mins. Voit testata kinuskin ”kypsyyden” vesitestillä: pudota pieni pisara kinuskia vesilasiin, jos se hyytyy, on kinuski kypsää. Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikrossa. Koristele jäähtynyt piiras haluamallasi tavalla suklaalla. Tarjoile piiras kinuskikastikkeen kera.

Kaikuja Karjalasta -blogi osallistuu Dansukkerin ja Ruoka.fi:n Vuoden makein herkku -blogihaasteeseen.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *