Kaisan piparitaikina
Kaisan piparitaikinalla loihdit joulun maukkaimmat piparkakut.
Ainekset
Maustesiirappi:
- 1 dl vettä
- 1 dl tummaa siirappia
- 2 tl kanelia
- 2 tl kardemummaa
- 2 tl maustepippuria
- 2 tl inkivääriä
- 2 tl pomeranssinkuorta
- 1 tl neilikkaa
- 200 g voita
Piparitaikina:
- 2 munaa
- 2 dl sokeria
- Maustesiirappi
- 2 tl soodaa
- noin 7 dl vehnäjauhoja tai speltiä
Valmistusohje
Piparitaikina tehdään näin:
Keitä ensin maustesiirappi: Mittaa kattilaan 1 dl vettä ja 1 dl tummaa siirappia sekä 2 tl kutakin maustetta: kanelia, kardemummaa, maustepippuria, inkivääriä ja pomeranssinkuorta sekä lopuksi 1 tl neilikkaa. Kiehauta liemi ja lisää siihen 200 grammaa voita. Kun voi on sulaa, ota kattila liedeltä.
Vaahdota kulhossa 2 munaa ja 2 dl sokeria. Kaada koko ajan sekoittaen joukkoon maustesiirappi. Sekoita joukkoon 2 tl soodaa ja vähitellen noin 7 dl vehnäjauhoja tai speltiä, jota tarvitset hiukan vähemmän kuin tavallista vehnää. Pane piparitaikina kylmään, missä taikina jähmettyy jo hyvälle alulle.
Lisää kaulintavaiheessa jauhoja pöydälle tarpeen mukaan. Kauli piparitaikina ohueksi levyksi, ota muotilla pipareita ja aseta ne suoraan leivinpaperin päälle pellille. Paista 200-asteisessa uunissa kunnes väri tummuu. Ole tarkkana, uunit ovat piparinpaistossa yllättävän yksilöllisiä.
Katso myös: Piparkakut tuoksuvat joululta
Katso myös Kotiliesi.fi: Vaaleat piparit
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous