Reseptit

Kala-äyriäisseljanka

Tällä kertaa seljanka valmistetaan kalasta, katkaravuista ja simpukoista.

Teksti:
Taina Salovaara

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 400 g valkolihaista kalaa fileenä
  • 200 g isoja katkaravunpyrstöjä
  • 1 pieni tölkki simpukoita
  • 1 sipuli
  • pala purjoa
  • 2 porkkanaa
  • pala selleriä
  • 4 perunaa
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1.5 l kalalientä
  • sitruunamehua
  • sahramia, timjamia
  • oliiveja, tilliä

Valmistusohje

1. Kuori ja paloittele kasvikset. Silppua sipuli. Kuumenna kasviksia hetki kattilassa voissa tai öljyssä. Lisää pyree, kuumenna ja kaada kattilaan liemi. Hauduta kasvikset kypsiksi.

2. Lisää paloitellut kalafileet. Kuumenna hiljalleen, kunnes kala on kypsää. Lisää simpukat ja siivilässä sulatetut katkaravut.

3. Mausta keitto sitruunalla, timjamilla, suolalla, pippurilla ja ripauksella sahramia. Kuumenna, mutta älä enää keitä.

4. Lisää lopuksi keittoon kourallinen oliiviviipaleita ja reilusti tilliä. Tarjoa smetanan tai ranskankerman kanssa.

X