Kala-äyriäisseljanka
Tällä kertaa seljanka valmistetaan kalasta, katkaravuista ja simpukoista.
Ainekset
- 400 g valkolihaista kalaa fileenä
- 200 g isoja katkaravunpyrstöjä
- 1 pieni tölkki simpukoita
- 1 sipuli
- pala purjoa
- 2 porkkanaa
- pala selleriä
- 4 perunaa
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1.5 l kalalientä
- sitruunamehua
- sahramia, timjamia
- oliiveja, tilliä
Valmistusohje
1. Kuori ja paloittele kasvikset. Silppua sipuli. Kuumenna kasviksia hetki kattilassa voissa tai öljyssä. Lisää pyree, kuumenna ja kaada kattilaan liemi. Hauduta kasvikset kypsiksi.
2. Lisää paloitellut kalafileet. Kuumenna hiljalleen, kunnes kala on kypsää. Lisää simpukat ja siivilässä sulatetut katkaravut.
3. Mausta keitto sitruunalla, timjamilla, suolalla, pippurilla ja ripauksella sahramia. Kuumenna, mutta älä enää keitä.
4. Lisää lopuksi keittoon kourallinen oliiviviipaleita ja reilusti tilliä. Tarjoa smetanan tai ranskankerman kanssa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous