Reseptit

Kala-fenkolikeitto

Kirkas kala-fenkolikeitto saa raikkaan makuvivahteen fenkolista ja sitruunasta. Keittoon voi käyttää kuhaa, siikaa tai ahvenfileitä.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

5

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kala-fenkolikeitto

  • 500 g siika- tai kuhafileitä (nahattomia)
  • 1/2 tl hienoa merisuolaa
  • pala purjoa
  • 1/2-1 fenkoli
  • 6 perunaa
  • 1-2 porkkanaa
  • 1 1/4 l kalalientä kuutioista tai fondista
  • 1-2 laakerinlehteä
  • 5 maustepippuria
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1 rkl kapriksia
  • 3 rkl tiliä hienonnettuna

Valmistusohje

Kala-fenkolikeitto tehdään helposti näin:

1. Leikkaa kala isohkoiksi paloiksi. Mausta suolalla.

2. Halkaise, huuhdo ja viipaloi purjo. Halkaise fenkoli, poista kova kantaosa ja leikkaa fenkoli ohuiksi suika- leiksi. Kuori ja kuutioi perunat ja porkkana(t).

3. Kuumenna kalaliemi kiehuvaksi, lisää mausteet ja kasvikset. Keitä, kunnes perunat ovat kypsiä.

4. Lisää kalapalat keittoon ja hauduta hiljaisella lämmöllä pari minuuttia, kunnes kala on kypsää. Mausta liemi sitruunamehulla, lisää kaprikset ja tillisilppu.

Katso myös: Kalakeitto on suomalaisten ikisuosikki! Näin valmistat maukasta kalakeittoa – 5 erilaista reseptiä

Katso myös Kotiliesi.fi: 5 x kalakeitto ilman maitoa – katso miten kalakeitot tehdään maailmalla!

X