Kala-halloumipihvit
Helpot kalapihvit syntyvät kalasäilykkeestä ja halloumijuustosta. Pihvit maistuvat sellaisenaan vihersalaatin kanssa, tai niistä voi koota ruokaisat kala-juustoburgerit.
Ainekset
Kala-halloumipihvit
- 1 pkt (200 g) halloumijuustoa
- 1 prk (200 g) kalasäilykettä
- 1 sitruunan raastettu kuori
- 1/2 dl hienonnettua ruohosipulia
- 1 kananmuna
Paistamiseen
- öljyä
Sitruuna-jogurttikastike
- 1 prk (200 g) bulgarianjogurttia
- 1 rkl sitruunamehua
- 2 tl sokeria
- 1 tl kuivattua yrttimaustetta tai 3 rkl tuoretta ruohosipulia
- 1/4 tl suolaa
Valmistusohje
Kala-halloumipihvit tehdään helposti näin:
1. Liota halloumijuustoa kylmässä vedessä noin puoli tuntia, jos juusto on mielestäsi usein liian suolaista. Kuivaa halloumi ja raasta raastimen karkealla terällä kulhoon.
2. Kaada kalasäilyke siivilään ja puristele kuivaksi, murskaa tarvittaessa kokonaiset kalapalat hienoksi murskaksi ja lisää halloumiraasteen sekaan.
3. Pese ja raasta sitruunan kuori. Hienonna ruohosipuli. Sekoita kalapihvitaikinan joukkoon kananmuna, ruohosipuli ja sitruunankuoriraaste.
4. Kuumenna paistinpannulla tilkka öljyä. Nosta pannulle parin ruokalusikallisen kokoisia nokareita kalapihvitaikinaa ja muotoile pihveiksi. Paista 2–3 minuuttia molemmin puolin.
5. Sekoita sitruuna-jogurttikastikkeen ainekset keskenään kulhossa. Tarjoile jogurttikastiketta ja vihersalaattia kalapihvien kanssa.
Katso myös Kotiliesi.fi: Kalapihvit uunissa ja pannulla – maukkaat pihvit onnistuvat kuhasta, lohesta, hauesta, seitistä ja jopa savukalasta
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous