Reseptit

Kala-halloumipihvit

Helpot kalapihvit syntyvät kalasäilykkeestä ja halloumijuustosta. Pihvit maistuvat sellaisenaan vihersalaatin kanssa, tai niistä voi koota ruokaisat kala-juustoburgerit.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kala-halloumipihvit

  • 1 pkt (200 g) halloumijuustoa
  • 1 prk (200 g) kalasäilykettä
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 1/2 dl hienonnettua ruohosipulia
  • 1 kananmuna

Paistamiseen

  • öljyä

Sitruuna-jogurttikastike

  • 1 prk (200 g) bulgarianjogurttia
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 2 tl sokeria
  • 1 tl kuivattua yrttimaustetta tai 3 rkl tuoretta ruohosipulia
  • 1/4 tl suolaa

Valmistusohje

Kala-halloumipihvit tehdään helposti näin:

1. Liota halloumijuustoa kylmässä vedessä noin puoli tuntia, jos juusto on mielestäsi usein liian suolaista. Kuivaa halloumi ja raasta raastimen karkealla terällä kulhoon.

2. Kaada kalasäilyke siivilään ja puristele kuivaksi, murskaa tarvittaessa kokonaiset kalapalat hienoksi murskaksi ja lisää halloumiraasteen sekaan.

3. Pese ja raasta sitruunan kuori. Hienonna ruohosipuli. Sekoita kalapihvitaikinan joukkoon kananmuna, ruohosipuli ja sitruunankuoriraaste.

4. Kuumenna paistinpannulla tilkka öljyä. Nosta pannulle parin ruokalusikallisen kokoisia nokareita kalapihvitaikinaa ja muotoile pihveiksi. Paista 2–3 minuuttia molemmin puolin.

5. Sekoita sitruuna-jogurttikastikkeen ainekset keskenään kulhossa. Tarjoile jogurttikastiketta ja vihersalaattia kalapihvien kanssa.

Katso myös: Kalapullat tuovat mukavaa vaihtelua viikoittaiselle kala-aterialle – näin lastenkin rakastama arkiruoka syntyy helposti

Katso myös Kotiliesi.fi: Kalapihvit uunissa ja pannulla – maukkaat pihvit onnistuvat kuhasta, lohesta, hauesta, seitistä ja jopa savukalasta

X