Reseptit

Kalaa ja kasviksia grillissä

Kasvikset paistuvat makeiksi ja meheviksi grillissä ja maistuvat kalan ja jogurttikastikkeen kanssa.

Teksti:
Soili Soisalo
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 kpl perattua, suomustettua ja puhdistettua kalaa (yhteensä 700-800 g, fileinä 500-600 g)
  • 1 sitruunan mehu
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl vastarouhittua mustapippuria
  • 2-3 rkl rypsiöljyä
  • 4 naurista
  • 1-2 paprikaa
  • 1-2 pienehköä kesäkurpitsaa
  • 8 porkkanaa
  • 4 sipulia
  • 1 tl Välimeren yrttisekoitusta

kastike:

  • 2 dl paksua luonnojogurttia (vähärasvaista)
  • 1 tl Välimeren yrttisekoitusta
  • 1-2 rkl sitruunamehua
  • 1 tl raastettua sitruunankuorta
  • veitsenkärjellinen suolaa
  • 1 tl juoksevaa hunajaa tai sokeria
  • 1/2 tl pippurisekoitusta

Valmistusohje

 

1. Puhdista ja viipaloi kasvikset sekä ripauta suolaa, pippuria ja sitruunamehua kaloihin. Sivele kasvisten ja kalojen päälle öljyä.

2. Kiinnitä fileet toisiinsa cocktailtikuilla kaksi vastakkain tai laita halsteriin, muuten ne hajoavat käännettäessä.

3. Sekoita kastikeainekset.

4. Grillaa kasvikset ja kalat, ripauta yrttejä kasviksiin ja tarjoa jogurttikastikkeen kanssa.

1450 kJ 350 kcal, 1 annos

X