Reseptit

Kalaa ja nuudeleita thaimaalaisittain

Höyrytysliemi on thaimaalaisittain valmistettujen kalan ja nuudelien salaisuus.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Colourbox

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 600-700 g valkolihaista kalaa fileinä (kuhaa, siikaa tai ahventa)

liemi:

  • 3 dl vettä + puolikas kalaliemikuutio
  • 1 viipaloitu sitruuna tai 2 viipaloitua limettiä
  • 1-2 rkl thaikalakastiketta
  • 1 viipaloitu chili
  • 200 g nuudeleita

päälle:

  • 1 suikaloitu purjo
  • thaibasilikaa

Valmistusohje

Kala ja nuudelit tarjotaan thaimaalaisittain maukkaan höyrytysliemen kanssa.

Nypi kalafileistä tarkkaan pois ruodot. Puolita fileet tarvittaessa. Kuumenna vesi laakeassa kasarissa, lisää kalaliemikuutio, kalakastike, viipaloitu chili ja sitruuna tai limetit. Keitä hetki. Pane kalapalat liemeen, peitä kattila kannella ja höyrytä kala kypsäksi. Muutaman minuutin höyrytysaika riittää. Nosta kattila levyltä ja anna kalan maustua vielä hetki kannen alla.

Keitä nuudelit suolavedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Ruskista koristeeksi ohuita purjosuikaleita kuumassa öljyssä. Annostele nuudelit lautasille, nosta päälle kalapalat ja kaada liemi lautasille. Koristele ruskistetuilla purjosuikaleilla ja basilikanlehdillä.

X