
Kalaa ja nuudeleita thaimaalaisittain
Höyrytysliemi on thaimaalaisittain valmistettujen kalan ja nuudelien salaisuus.
Ainekset
- 600-700 g valkolihaista kalaa fileinä (kuhaa, siikaa tai ahventa)
liemi:
- 3 dl vettä + puolikas kalaliemikuutio
- 1 viipaloitu sitruuna tai 2 viipaloitua limettiä
- 1-2 rkl thaikalakastiketta
- 1 viipaloitu chili
- 200 g nuudeleita
päälle:
- 1 suikaloitu purjo
- thaibasilikaa
Valmistusohje
Kala ja nuudelit tarjotaan thaimaalaisittain maukkaan höyrytysliemen kanssa.
Nypi kalafileistä tarkkaan pois ruodot. Puolita fileet tarvittaessa. Kuumenna vesi laakeassa kasarissa, lisää kalaliemikuutio, kalakastike, viipaloitu chili ja sitruuna tai limetit. Keitä hetki. Pane kalapalat liemeen, peitä kattila kannella ja höyrytä kala kypsäksi. Muutaman minuutin höyrytysaika riittää. Nosta kattila levyltä ja anna kalan maustua vielä hetki kannen alla.
Keitä nuudelit suolavedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Ruskista koristeeksi ohuita purjosuikaleita kuumassa öljyssä. Annostele nuudelit lautasille, nosta päälle kalapalat ja kaada liemi lautasille. Koristele ruskistetuilla purjosuikaleilla ja basilikanlehdillä.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous