Reseptit

Kalaisa maa-artisokkavuoka

Teksti:
Maarit Cederberg

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 500 g maa-artisokkaa
  • 5 dl vettä
  • 1 sipuli
  • 1 pieni kuhafilee
  • 1 sitruunan kuori raastettuna ja mehu
  • 0.5 tl muskottipähkinää
  • 1 tl suolaa

munakerma:

  • 2 munaa
  • 2 dl ruokakermaa
  • 1 sitruunan mehu
  • 0.5 tl valkopippuria
  • 1 dl lehtipersiljasilppua

Valmistusohje

Voitele annosvuoat öljyllä. Keitä pestyt maa-artisokat vedessä pehmeiksi. Kuori hiukan jäähtyneinä ja leikkaa sokeripalan kokoisiksi paloiksi. Pirskota juureksen pintaan sitruunaa.

Leikkaa sipuli pieniksi kuutioiksi. Kuutioi kalafilee. Silppua lehtipersilja.

Jaa kala ja kasvikset voideltuihin vuokiin ja lisää mausteet. Sekoita munamaito ja kirpeytä seos sitruunan mehulla. Valuta seos paistosvuokiin. Kypsennä vuokia 200-asteisessa uunissa 40 minuuttia.

X