Reseptit 8.5.2012

Kalakeitto

Teksti: Katri Schröder

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Ainekset

1 kg kiinteitä perunoita
1 fenkoli
1 sipuli
runsaasti tuoretta tilliä
500 g tuoretta kalaa (esim. siika, nieriä, kuha)
suolaa
2 l täysmaitoa
10 valkopippuria
1 laakerinlehti
pari oksaa tuoretta timjamia
50 g voita
250 g sulatejuustoa, esim. Koskenlaskija

Valmistusohje

1. Kuori perunat ja leikkaa ne peukalonpään kokoisiksi paloiksi. Hienonna fenkoli, sipuli ja tilli. Säästä tillin varret liemeen.

2. Leikkaa tai nypi kalat ruodottomiksi ja leikkaa suurehkoiksi paloiksi. Mausta kalapalat suolalla ja hienonnetulla tillillä ja anna maustua sen aikaa, kun valmistat keiton.

3. Kuumenna maito lähelle kiehumispistettä erillisessä teflonpintaisessa kattilassa. Lisää valkopippurit, laakerinlehti, tillinvarret ja timjami maidon joukkoon.

4. Sulata voi paksupohjaisessa teräskattilassa ja lisää joukkoon hienonnetut sipulit ja fenkolit. Anna kuullottua hetki. Lisää perunat ja anna kuumeta, lisää ripaus suolaa. Kaada päälle kuuma maito mausteineen. Kiehauta ja keitä miedolla lämmöllä, kunnes perunat ovat napakoita, mutta lähes kypsiä.

5. Lisää sulatejuusto pieninä palasina ja anna sulaa joukkoon. Lisää maustetut kalapalat ja kuumenna keitto lähes kiehuvaksi. Nosta kattila levyltä ja anna keiton kypsyä ja maustua hetki kannen alla.

6. Tarkista maku ja lisää suolaa maun mukaan.

Resepti: Heikki Ahopelto

Lue Myös

Kommentit (1)

Tuli ihan saakelin herkullinen kalakeitto tällä ohjeella!!
Kiitos paljon 🙂




0



0

Tuli ihan saakelin herkullinen kalakeitto tällä ohjeella!!
Kiitos paljon 🙂




0



0

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi