Reseptit

Kalaleipä Lissabonin tapaan

21.8.2014 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

4 isoa viipaletta maalaisleipää
oliiviöljyä
8 sardiinia (silakat ja muikutkin käyvät hyvin)

kastike:

1¼ dl oliiviöljyä
2 kypsää tomaattia
25 g voita
½ tl suolaa
reilu hyppysellinen sokeria
3 kuivattua chiliä
2 valkosipulinkynttä

Valmistusohje

Lissaboniin tapaan valmistetun kalaleivän päälle sopii myös suomalaiset kalat silakka ja muikku. Tomaattikastikkeen ohje on mukaelma Tessa Kiroksen hurmaavasta keittokirjasta Piri Piri Starfish, Portugal Found.

1. Tee ensin kastike. Kuumenna öljy pienessä kattilassa. Lisää paloitellut tomaatit ja voi. Hauduta parikymmentä minuuttia. Lisää suola, hienonnetut chilit ja murskatut valkosipulinkynnet. Hauduta 10 minuuttia. Jauha kastike sileäksi sauvasekoittimella. Tarkista tulisuus ja mausta lisää tarvittaessa.

2. Perkaa kalat ja halstraa ne joko hiilloksella tai parilalevyllä. Mausta sormisuolalla. Paista leivät öljyssä kullanruskeiksi. Nosta päälle kalat ja tarjoa leipä kastikkeen kanssa.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *