Reseptit

Kalamureke katkaravuilla

Kun valmiin kalamurekkeen koristelee isoilla katkaravuilla ja tarjoiluastialle asettelee mätiä, kananmunia ja tilliä, syntyy näyttävä juhlakattaus viikonlopun kesteihin.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 750 g nahatonta ja ruodotonta lohi- tai kirjolohifileetä tai valmiiksi jauhettua lohta tai kirjolohta
  • 1 nippu tilliä
  • 1 nippu ruohosipulia
  • 200 g pakastekatkarapuja
  • 2-3 tl mineraalisuolaa
  • 1/4 tl valkopippuria
  • 3 munaa
  • 2 ½ dl ruokakermaa
  • 2 rkl perunajauhoja

vuokaan:

  • voita tai margariinia tai leivinpaperia

koristeeksi:

  • isoja katkarapuja
  • mädillä täytettyjä munanpuolikkaita
  • tilliä tai muita yrttejä tai salaattia

Valmistusohje

Jauha kalafileet tai osta valmiiksi jauhettua kalaa. Hienonna tilli ja ruohosipuli. Sekoita tilli, ruohosipuli sekä sulatetut ja kuivatut katkaravut jauhetun kalan joukkoon. Mausta seos mineraalisuolalla ja valkopippurilla. Lisää munat, ruokakerma ja perunajauhot. Sekoita kaikki aineet huolellisesti keskenään.

Voitele pitkänomainen vuoka tai vuoraa se leivinpaperilla. Kaada mureke vuokaan. Peitä vuoka foliolla. Kypsennä mureketta 175 asteen uuninlämmössä noin tunnin ajan. Kumoa mureke tarjolle. Koristele mureke isoilla katkaravuilla ja vati mädillä täytetyillä munanpuolikkailla sekä tillillä tai muilla vihreillä yrteillä tai salaatilla.

X