Kalanyytit
Kalanyytit paistetaan uunissa. Leivinpaperipaketeissa kypsennetty kala (en papillote) on helppo ja kätevä tapa valmistaa takuuvarmasti mehevä kala. Kalapakettiin sopii kaikenlaiset kalat, ja sen voi valmistaa myös grillissä. Älä tosin silloin käytä paperipaistopussia vaan foliota!
Ainekset
Kalanyytit
- 600 g vaaleaa kalaa fileinä
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
- 1 nippu vihreää parsaa
- 2 kesäsipulia hienonnettuna
- n. 20 g tuoretta timjamia
- 2 oksaa rosmariinia
- 3-4 minisitruunaa (tai 1 tavallinen viipaleina)
- 100 g minitomaatteja
- 3 rkl voita
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 iso paperinen paistopussi
Valmistusohje
Kalanyytit tehdän helposti näin:
1. Kuivaa kalafileet talouspaperilla. Mausta ne molemmin puolin suolalla ja mustapippurilla.
2. Huuhtele ja kuivaa parsat. Napsauta niiden tyvestä puiseva vaalea pala pois.
3. Lorauta paperipaistopussiin tilkka oliiviöljyä. Lado päälle parsat ja mausta ne ripauksella suolaa ja mustapippuria. Asettele päälle sipulit, kalafileet, timjami, rosmariini, sitruunaviipaleet ja minitomaatit, tässä järjestyksessä. Lisää vielä pinnalle suolaa ja mustapippuria sekä muutama nokare voita ja tilkka oliiviöljyä.
4. Kääri pussin suu tiukasti kiinni ja nosta pussi uunipellille. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
5. Leikkaa pussi päältä auki ja tarkista, että kala on varmasti kypsää. Nosta kalanyytit tarjoiluvadille sellaisenaan.
Katso myös: Kuhafilee x 3 – nopea kalaruoka arkeen ja viikonloppuun
Katso myös Kotiliesi.fi: Helppo kalaruoka valmistuu yhden padan taktiikalla – poimi 6 maukasta kalareseptiä
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous