Reseptit

Kalanyytit

Kalanyytit paistetaan uunissa. Leivinpaperipaketeissa kypsennetty kala (en papillote) on helppo ja kätevä tapa valmistaa takuuvarmasti mehevä kala. Kalapakettiin sopii kaikenlaiset kalat, ja sen voi valmistaa myös grillissä. Älä tosin silloin käytä paperipaistopussia vaan foliota!

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kalanyytit

  • 600 g vaaleaa kalaa fileinä
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1 nippu vihreää parsaa
  • 2 kesäsipulia hienonnettuna
  • n. 20 g tuoretta timjamia
  • 2 oksaa rosmariinia
  • 3-4 minisitruunaa (tai 1 tavallinen viipaleina)
  • 100 g minitomaatteja
  • 3 rkl voita
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 iso paperinen paistopussi

Valmistusohje

Kalanyytit tehdän helposti näin:

1. Kuivaa kalafileet talouspa­perilla. Mausta ne molemmin puolin suolalla ja mustapip­purilla.

2. Huuhtele ja kuivaa parsat. Napsauta niiden tyvestä puise­va vaalea pala pois.

3. Lorauta paperipaistopussiin tilkka oliiviöljyä. Lado päälle parsat ja mausta ne ripauk­sella suolaa ja mustapippu­ria. Asettele päälle sipulit, kalafileet, timjami, rosmarii­ni, sitruunaviipaleet ja mini­tomaatit, tässä järjestyksessä. Lisää vielä pinnalle suolaa ja mustapippuria sekä muutama nokare voita ja tilkka oliiviöl­jyä.

4. Kääri pussin suu tiukasti kiinni ja nosta pussi uunipel­lille. Paista 200-­asteisessa uu­nissa noin 30 minuuttia.

5. Leikkaa pussi päältä auki ja tarkista, että kala on varmasti kypsää. Nosta kalanyytit tarjoiluvadille sellaisenaan.

Katso myös: Kuhafilee x 3 – nopea kalaruoka arkeen ja viikonloppuun

Katso myös Kotiliesi.fi: Helppo kalaruoka valmistuu yhden padan taktiikalla – poimi 6 maukasta kalareseptiä

X