kalapihvit ja remouladekastike
Reseptit

Kalapihvit ja remouladekastike

Kalapihvit ovat suosikkiruokaa. Niihin voi käyttää lähes mitä kaloja vain. Esimerkiksi hauki toimii pihveissä hyvin. Lisänä tarjotaan remouladekastiketta.
Teksti: Disa Henriksson Kuvat: Mirva Kakko

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kalapihvit:

  • 500 g nahatonta haukifileetä
  • 200 g nahatonta vimpa- tai särkifileetä
  • 200 g nahatonta kuhafileetä
  • 200 g nahatonta lahnafileetä
  • 150 g sipulia
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl sitruunapippuria
  • 1 nippu tilliä

Remouladekastike:

  • 2 dl kermaviiliä
  • 1 dl majoneesia
  • 1/2 porkkana
  • 1 salottisipuli
  • 1 maustekurkku
  • 2 rkl persiljasilppua
  • 1 rkl kapriksia
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1 tl sinappia

Valmistusohje

1. Jauha kalat kahteen kertaan lihamyllyllä tai monitoimikoneella. Jauha sipuli kertaalleen, lisää kalamassan sekaan.

2. Mausta kalamassa suolalla, sitruunapippurilla ja silputulla tillillä.

3. Muotoile taikinasta käsin noin 15 pihviä. Paista pihvit voi-öljyseoksessa kohtalaisella lämmöllä kauniin ruskeiksi. Tarjoa pihvit sitruunan mehulla ja kuorella maustetun perunamuusin ja remouladekastikkeen kanssa.

Remouladekastike:

1. Yhdistä kermaviili ja majoneesi.

2. Kuori ja raasta porkkana. Silppua sipuli hyvin hienoksi. Kuutioi maustekurkku. Lisää kasvikset, persiljasilppu ja kaprikset kermaviilipohjaan.

3. Mausta kastike suolalla, pippurilla ja sinapilla.

X