Reseptit

Kalapuikot ja jogurttidippi

20.11.2017 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Niclas Mäkelä/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Kalapuikot ovat myös hauskaa sormisyötävää. Dippaa jogurttikastikkeeseen kalapuikkojen lisäksi kasvistikkuja.

Ainekset

300 g lohi- tai kirjolohifileetä
1/2 tl suolaa
1-2 kananmunaa
150 g ohuita kaurakorppuja (Oululainen)
1 tl sitruunapippuria
rypsiöljyä paistamiseen

Dippikastike:

2 rkl paksua jogurttia
1/2 sitruunan mehu
1-2 rkl ketsuppia

Lisäksi:

1 kurkku
2 porkkanaa

Valmistusohje

Nypi kalasta ruodot pois. Leikkaa kala noin 3 x 3 cm:n paloiksi. Mausta palat suolalla.

Sekoita munien rakenne rikki syvällä lautasella. Jauha kaurakorput hienoksi vaikka tehosekoittimessa tai morttelissa. Sekoita sitruunapippuri korppumurusiin ja kaada muruset syvälle lautaselle.

Kääntele kalapalat ensin munassa ja sitten korppujauhoissa. Anna kuorrutuksen kuivahtaa hetki.

Kuumenna noin puolen sentin kerros öljyä pannulla. Paista kalapaloja maltillisella lämmöllä välillä käännellen noin 4 minuuttia. Ripottele aikuisten kalapalojen päälle tarvittaessa vähän sormisuolaa.

Sekoita dippikastike ja leikkaa kasvikset tangoiksi.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi