Reseptit

Kalapuikot ja jogurttidippi

Kalapuikot ovat myös hauskaa sormisyötävää. Dippaa jogurttikastikkeeseen kalapuikkojen lisäksi kasvistikkuja.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Niclas Mäkelä/Otavamedia

Dippikastike kruunaa kalapuikot.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kalapuikot:

  • 300 g lohi- tai kirjolohifileetä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1-2 kananmunaa
  • 150 g ohuita kaurakorppuja (Oululainen)
  • 1 tl sitruunapippuria
  • rypsiöljyä paistamiseen

Dippikastike:

  • 2 rkl paksua jogurttia
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1-2 rkl ketsuppia

Lisäksi:

  • 1 kurkku
  • 2 porkkanaa

Valmistusohje

Kalapuikot ja jogurttidippi tehdään näin:

1. Nypi  ensin kalasta ruodot pois. Leikkaa lohi noin 3 x 3 cm:n paloiksi. Mausta palat suolalla.

2. Riko kananmunat syvään lautaseen yksitellen. Sekoita munien rakenne rikki lautasella. Jauha kaurakorput hienoksi vaikka tehosekoittimessa tai morttelissa. Sekoita sitruunapippuri korppumurusiin ja kaada muruset syvälle lautaselle.

3. Kääntele kalapalat ensin munassa ja sitten korppujauhoissa. Anna kuorrutuksen kuivahtaa hetki.

4. Kuumenna noin puolen sentin kerros öljyä pannulla. Paista kalapaloja maltillisella lämmöllä välillä käännellen noin 4 minuuttia. Ripottele aikuisten kalapalojen päälle tarvittaessa vähän sormisuolaa.

5. Sekoita dippikastike ja leikkaa kasvikset tangoiksi. Tarjoile kalapuikot dippikasvisten ja -kastikkeen kanssa.

Saatat pitää myös kuskuskuorrutetuista kalapuikoista tai thaimaalaisista kalapuikoista.

Katso myös: Kotiliesi.fi testasi kaupan valmiskalapuikot

 

X