Reseptit

Kalapuikot ja pinaatti-perunasose - lapsiperheen suosikkiruokaa

Lapsiperheen suosikkiruoka on kalapuikot. Yllätä perheesi ja valmista ne alusta alkaen itse. Terveelliset ja rapeat kalapuikot kypsyvät kymmenessä minuutissa uunissa. Niiden kanssa tarjotaan pinaatti-perunasosetta ja kermaviilikastiketta.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 400 g kalafileetä (kirjolohta tai pakastekalaa)
  • 1 muna
  • 1/2 dl seesaminsiemeniä
  • 1/2 dl ruiskorppujauhetta
  • 1 tl mineraalisuolaa
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • rouhittua mustapippuria
  • öljyä

Pinaatti-perunasose:

  • 6 jauhoista perunaa
  • vettä, mineraalisuolaa
  • n. 1 dl rasvatonta maitoa
  • 150 g pakastepinaattia
  • muskottipähkinää
  • mineraalisuolaa

Kermaviilikastike:

  • 200 g kermaviiliä
  • 1 dl sinappikurkkusalaattia
  • 1/2 nippua hienonnettua tilliä
  • 1/2 nippua hienonnettua ruohosipulia
  • mineraalisuolaa
  • rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Kalapuikot:

Leikkaa kala tasapaksuiksi tangoiksi. Riko munan rakenne ja kasta kalatangot munaan. Sekoita keskenään seesaminsiemenet, ruiskorppujauhe ja kaikki mausteet. Kierittele kalapuikot seoksessa ja levitä ne öljytyn leivinpaperin päälle pellille.

Paista kalapuikkoja 225 asteen uuninlämmössä noin 10 minuuttia. Käännä puikot kypsentämisen puolivälissä. Tarjoa kalapuikot pinaatti-perunasoseen, kermaviilikastikkeen ja salaatin kanssa.

Pinaatti-perunasose:

Kuori ja lohko perunat. Keitä perunalohkot mineraalisuolla maustetussa vedessä pehmeiksi. Valuta vesi pois ja höyrytä perunalohkot.
Soseuta perunalohkot mieluiten sähkövatkaimella. Lisää sen verran maitoa, että saat soseesta sopivan sakeaa ja kuohkeaa. Lisää sulanut pakastepinaatti. Kuumenna sose uudelleen ja mausta se muskottipähkinällä sekä maun ja tarpeen mukaan mineraalisuolalla.

Kermaviilikastike:

Sekoita kaikki aineet keske- nään ja mausta kastike maun mukaan mineraalisuolalla sekä mustapippurilla.

X